Özel'den Paralel Açıklaması

Özel'den Paralel Açıklaması
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 30 Ağustos Resepsiyonu'nda çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı.

Çankaya Köşkü'ndeki 30 Ağustos Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayanGenelkurmay Başkanı Necdet Özel, çözüm süreci ve paralel yapıya ilişkin ses getirecek açıklamalarda bulundu.

Özel, paralel yapı soruşturmasıyla ilgili "MİT ve Emniyet'ten belge istedim bana ulaşmadı. Hükümete 30 yıllık ihraç kararlarını verdik" dedi.

"ANALAR AĞLAMASIN İSTERİZ"

Orgeneral Özel çözüm süreciyle ilgili de "Kırmızı çizgilerimiz aşıldığında gerekli cevabı veririz. Hükümet, yol haritası bize vermedi, verirse görüşümüzü belirtiriz" dedi. Özel, "Hükümet silahsız çözeceğini söyledi, analar ağlamasın isteriz. Yol haritasını basından okuyoruz, keşke görüşümüz sorulsaydı" dedi.

ADLİ AÇILIŞA KATILMAYACAĞIM

Orgeneral Necdet Özel,“Adli yılın açılışına katılacak mısınız?” sorusuna, “Pazartesi Balıkesir’de programım var. Bu nedenle sabahki açılış törenine katılamıyorum. Ancak bir aksilik olmazsa akşam resepsiyona katılacağım. Hukuk devletine inanıyorum. Yargı da bu ülkede bir erktir. TSK olarak bu güce saygı duyuyoruz” yanıtını verdi.

BEDELLİ ASKERLİK ÇALIŞMASI YOK

Özel, bedelli askerlik konusunda, kendilerine müracaat yapılmadığını, bu nedenle bir çalışmanın yürütülmediğini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.