Fitne Lobisinin İHL Korkusu

Fitne Lobisinin İHL Korkusu
AK Parti iktidarıyla beraber önlerindeki engelleri bir bir kaldırılan İmam Hatip okullarına olan ilginin ve talebin giderek artmasını hazmedemeyen malum medya, şimdi de ‘laik eğitim elden gidiyor’ yaygarası çıkarıyor.

Önlerindeki engeller bir bir kaldırılan İmam Hatip okullarına olan ilginin yıldan yıla artması malum çevreleri iyice gerdi. Önce İmam Hatip okulları artıyor diye yaygara çıkaran malum medya kuruluşları, şimdi de ‘laik eğitim elden gidiyor’ yaygarası çıkarmaya başladılar. Akit’e konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, bazı ulusal gazetelerin ‘İmam Hatip okullarının sayısı artıyor’ tarzındaki haberleri maksatlı olduğunu belirterek, “Fitne lobisi, İmam Hatip fobisi oluşturmaya çalışıyor” diye konuştu. 

Son birkaç yıldır milletin İmam Hatiplere olan teveccühünden dolayı bazı basın kuruluşlarının kıyametler kopardığını hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, milletin, İmam Hatip okullarına olan teveccühünü çekemeyen fitne lobisinin, zihinleri bulandırmaya çalıştığını söyledi. Yalçın, “Devlet hiçbir öğrenciyi zorla bir yere veremez. Milletin demokratik tercihine karşı hazımsızlık yapan fitne lobisi, modası geçmiş kavramlar üzerinden yaygara koparmaya çalışıyor. 28 Şubat’ta devletin el koyduğu milletin kendi cebinden yaptırdığı İmam Hatip okulları binaları gasp edilirken sesi çıkmayanların milletin talepleri doğrultusunda bazı okulların bünyelerinde atık derslik kapasitesinin değerlendirilmesinde küplere binmesi yadırganacak bir şey değildir. Türkiye’nin en büyük sendikası ve eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olan Eğitim-Bir-Sen olarak fitne lobisine ne yapmaya çalıştığınızın farkındayız, niyetleriniz ortada ve rakamlara takla attırmaya çalışmayın “kral çıplak” diyoruz.

HALKIN İMAM HATİP’E OLAN TEVECCÜHÜNÜ ÇEKEMİYORLAR

AK Parti Hükümetleri döneminde meslek liselerine yönelik katsayı uygulaması bariyerinin ortadan kaldırıldığını hatırlatan Yalçın, “AK Parti iktidarının kesintisiz eğitim cinayetini kaldırmasıyla, yerine 4+4+4 yeni eğitim sisteminin getirilmesi, eğitimde demokratik hakların kullanılmasını kolaylaştırmış ve halk, İmam Hatip ortaokuluna ve dolayısıyla İmam Hatip liselerine tercihte bulunmaya başlamıştır. Devletin halkın talepleri doğrultusunda imkân üretmesi ise fitne lobisini harekete geçirmiş ve basın yoluyla mühendislik yapmaya çalışıp, milletin zihnini bulandırmaya çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu.

“İMAM HATİPLERİN KÖKÜNÜ KAZIMAYA ÇALIŞTILAR”

Tarihte birçok darbeyle İmam Hatip okullarının kökünün kurutulmaya çalışıldığını aktaran Yalçın, şöyle devam etti: “Türkiye’de bir asra yakın devlet eliyle din karşıtlığı yapan ve dine savaş açanlar en büyük toplum mühendisliği eğitim yoluyla yaptılar. Devlet millet çatışmasını körükleyen milli değerlerle sorunlu, elitist ve Kemalist bir azınlığın eğitimde yaptıkları zorbalıklar hafife alınacak cinsten değildi. 12 Eylül darbesi sonrası din derslerinin içeriğinde yapılan değişiklikler ve mühendisliklerle dine ve din eğitimi yapan kuruluşlara müdahaleler devam etmiştir. 28 Şubat’ta zorunlu eğitimin beş yıldan kesintisiz sekiz yıla çıkartılması, ilkokul ve ortaokulların ‘ilköğretim’ adı altında birleştirilmesiyle, İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarına yapılan tırpanlama, İHL’ler aleyhine katsayı uygulamasıyla devam ettirilmiş ve İHL’lerin kökü kurutulmaya çalışılmıştır. Halkın kendi paralarıyla yaptığı İmam Hatip binalarına el konulmuş ve devlet eliyle kökünü kurutma politikası zirveye çıkmıştır. Ayrıca İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği İlahiyat Fakültelerinden alınarak 28 Şubat projesi kapsamında Eğitim Fakülteleri bünyesine kaydırılmıştır.”

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.