CHP’li Belediye İşçileri Kovdu

CHP’li Belediye İşçileri Kovdu
CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nin; sendikal haklarını arayan belediye iştiraki şirketin işçilerinin belediye önündeki eylem çadırlarını, gece vakti yıktırdığı ve personelini işten attırdığı ortaya çıktı.

Beşiktaş Belediyesi’nin iştiraki olan BELTAŞ işçilerinin 40 gündür yaptıkları eylem çadırı Belediye Başkan Vekili Hüseyin Avni Sipahi’nin talimatıyla zabıta ve kimliği belirsiz siviller tarafından yıkıldığı, işçilerin ise saldırıya maruz kaldığı bildirildi. 

Beşiktaş Belediyesi’nin iştiraki BELTAŞ A.Ş.’de park, bahçe, temizlik ve bakım işlerinde çalışan DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi 239 işçinin grevi devam ediyor. 
DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi ve BELTAŞ işçisi Hüseyin Karakaş, dışarıdan gelen 30-40 kişilik sivil grubun ve zabıtaların saldırısına uğradıklarını ve mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

İşçi Karakaş, “Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, cemaatçilere teslim olmuş bir başkan. Basından okuduğumuz kadarıyla da sosyal demokratların genelinde cemaatçilere teslim olmuş gözüküyor. CHP cemaatçilerin neresine oturur bilmem ama kol kola, omuz omuza yürüdüğünü, aynı paralelde yürüdüğünü söyleyebiliriz. Bugün CHP sol değil ki. CHP tamamen cemaate teslim olmuş bir parti. CHP, işçiler üzerinden siyaset yapan, nemalanan bir parti. İzmir’de de var aynı direniş.. Burada da var aynı direniş.. Yani bütün sosyal demokratların olduğu yerde işçiler kıyıma uğruyor” şeklinde konuştu.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRUYORUZ

Genel-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan da, CHP’li belediyenin işçilere karşı gösterdiği tavır konusunda hayal kırıklığına uğradığını belirterek, “ CHP Milletvekili Veli Ağbaba ile görüştük. Gelip sorunu çözüp halledeceğini söyledi. Söz verdiği gibi halledecekti; bunu böyle mi halledecekti?!  Söyledikleriyle davranışları maalesef birbirlerini ne tutuyor ne de uyuyor. Biz onların peşinden gidiyoruz, koşuyoruz ama hayal kırıklığına uğruyoruz” dedi.

Sipahi’ye göre eylem yasal değilmiş

Gazetemize konuşan Hüseyin Avni Sipahi, 39 gündür işçilerin yasal olmadan eylemine devam ettiklerini ifade ederek, “Önce işçi temsilcileri çağırdık ve oradan kalkıp gitmeleri yönünde ikaz ettik. Fakat bunlar gitmeyince zabıta ve belediyemizin güvenlik görevlileri marifetiyle işgalci pozisyonlarından terk etmeleri konusunda gerekli yerlere bilgi vererek kalkmaları yönünde bir işlem yapılması istendi. Bunun neticesinde o arkadaşlar kalkmamakta direndiler. Bunların grev yerinin her ne kadar BELTAŞ’ın önü olması gerekirken burası olmadığı yönünde zaten yasal işlem yaptık” dedi.

“ÇADIRIMIZI YIKTILAR, BİZE SALDIRDILAR”

BELTAŞ şirketinde kalmak istediklerini ve toplu iş sözleşmesinin bitmesini istediklerini kaydeden Mehmet Pehlivan, “BELTAŞ yönetimi arkadaşlarımızı tek tek arayarak, ‘Gelin size açıktan şu kadar para verelim, işte size bu kadar iş garantisi verelim ve zorla eylem yaptırıldığına dair sendikayı suçlayın’ diyerek belge, bilgi imzalatıyorlarmış. Saldırının başka bir boyutuna geçtiler. Sivil grup ve zabıtayla birlikte çadırımızı yıktılar, bize saldırdılar” diye konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum