TSK'dan İlk! Kadınları F-16’ya Götürüp..

TSK'dan İlk! Kadınları F-16’ya Götürüp..
TSK ilk kez bir subayın ihraç nedenlerini açıkladı.

Genelkurmay, “Sicil notum 100 olmasına rağmen asılsız iddialarla TSK’dan atıldım” diyen Pilot Üsteğmen Ali Ünsal’ın neden ihraç edildiğini açıkladı: “2 bayanla uygunsuz görüntüleri çıktı. Karşı cinse aşırı düşkün. Filoya gelen hostesleri F-16 uçaklarının başına götürdüğü ve bir tanesiyle de cinsel ilişki yaşadığı belirlendi”

 Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda üstün başarıları nedeniyle 12 kez madalya ve takdir belgesiyle ödüllendirilen, sicil notu da 100 üzerinden 100 olan Pilot Üsteğmen Ali Ünsal, “Ahlak dışı hareketlerde bulunduğu” iddiasıyla geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi.
 
Gazetelere; “12 madalyalı istihbarat subayına ağır iddialarla ihraç” başlığıyla yansıyan olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan ayrıntılı bir açıklama geldi.
 
‘ŞANTAJ VE TEHDİDE AÇIK’
 
Habertürk'te yer alan habere göre, Genelkurmay Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü imzasıyla paylaşılan bilgi notunda, bir ihbar mektubu üzerine başlatılan idari tahkikat sonucunda, Üsteğmen Ali Ünsal’ın kadınlarla yaşadığı cinsel ilişkileri kayıt altına aldığı ve arkadaşlarına izlettiğinin tespit edildiği belirtildi.
 
Ünsal’ın bir istihbarat subayında olması gereken “güvenilirlik ve dürüstlük” kriterlerinden uzak olduğu, kritik bilgileri taşıdığı için her türlü şantaja ve tehdide açık olduğu vurgulandı.
 
Ünsal’ın, TSK ile ilişiğinin kesilme gerekçeleri şöyle sıralandı:
 
 İhbarlardaki video incelenmiş, Ali Ünsal ve 2 bayana ait uygunsuz görüntülerin yer aldığı görülmüştür.
 
 Yapılan idari tahkikat sonucunda Ali Ünsal’ın mesleki yaşamı boyunca birçok bayan ile ilişki yaşadığı, karşı cinse aşırı düşkün olduğu, yaşadığı ilişkileri kayıt altına aldığı ve birçok personele bu ilişkilerini izlettiği belirlenmiştir.
 
Kendisine, 2 bayanla uygunsuz görüntüleri izlettirildikten sonra bu görüntüleri bayanların bilgisi olmadan gizlice kayıt altına aldığını kabul etti.
 
Sınıf okulunda ve mesleki gelişim eğitimleri esnasında birçok personele, yaşadığı farklı ilişkileri izlettiği tespit edildi.
 
 İstihbarat subayının taşıması gereken güvenilirlik ve dürüstlükten uzak olduğu, gayri ahlaki yaşantısının yoğun olduğu kanaatine sahip olunmuştur.
 
Yüksek lisans başvurusu ile ilgili olarak evrakta sahtecilik yaparak amirini yanıltmaya çalıştığı belirlenmiştir.
 
Sicil amiri konumundaki üstleri hariç, üst rütbeli subaylara karşı laubali davranışlar içerisinde bulunmuştur.
 
DAVASI REDDEDİLDİ
 
Üsteğmen Ünsal’ın “TSK’dan resen emekliye sevk işleminin iptali” istemiyle Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın oybirliğiyle reddedildiği belirtildi.
 
‘HOSTESLERLE İLİŞKİ KURDU’
 
 Tanıştığı bazı bayanları lojmanlar bölgesine getirerek gayri ahlaki ilişki içine girdi.
 
 Filoya gelen hostesleri F-16 uçaklarının başına götürdüğü, simülatör ile uçuş yaptırdığı ve bir tanesiyle cinsel ilişki yaşadığı ve sahip olduğu nüfuzu kötü yönde kullandığı belirlendi.
 
 Filo içerisinde çok kritik bilgileri (teröristlerin sızma bölgeleri, icra edilen görevler, vurulan hedefler vb.) bildiğini ifade eden personelin suiistimale, her türlü baskı/ şantaj/tehdide açık olduğu, TSK personelinin sahip olması gereken ahlaki değerleri taşımadığı kanaatine sahip olunmuştur.
 
"ELLERİNDE DELİL YOK"
 
Üsteğmen Pilot Ali Ünsal, adına sahte Facebook hesabı açılarak asılsız suçlamalara muhatap edildiğini savundu. “Grup seks” iddialarını reddeden Ünsal, şunları söylemişti: “Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 6 saat sorgulandım. Uyuşturucu kullanıyor musun, sanal seks yaptın mı, grup seks yaptın mı soruları yöneltildi. ‘Grup seks’ dediler ama ellerinde delil yok. Sicilimde de sıkıntı olmayınca, hakkımda gerçek dışı suçlamalarla üst üste soruşturma açtılar.
 
‘VİDEO’ İDDİASI
 
Arkadaş ortamında çekilen, asla pornografik olmayan bir video. Bu sahte hesaptan haberdar olunca, suç duyurusunda bulunmak için başsavcılığa gittim ama daha ekran görüntüsü almadan hesap kapatıldı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum