3. Dalga Başladı!

3. Dalga Başladı!
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yöneten polis şefi Yakup Saygılı ile birlikte 40'a yakın Mali Suçlar polisi gözaltına alındı.

Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilenoperasyonlarda aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy'unda aralarında bulunduğu bazı polisler gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyette ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 16 ilde belirlenen adreslere operasyonlar düzenlendi. 

Operasyonlarda bazı polisler gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın da yer aldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan polisler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirilmeye başlandı.

Operasyon kapsamında 14'ü rütbeli 33 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Saygılı, gazetecilere niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

17 ARALIK OPERASYONU'NDA NE OLMUŞTU?

17 Aralık operasyonu kapsamında dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Bora Bayraktar, İran asıllı Reza Sarraf, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da bulunduğu isimleri 'yolsuzluk ve rüşvet' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Bu isimlerden Barış Güler, Kaan Çağlayan, Reza Zarraf, Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu bazı isimler tutuklanmıştı. Bu isimler 17 Aralık'ı yapan hakim, savcı ve polislerin görevden alınmasının ardından nöbetçi hakimliklerce serbest bırakılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.