Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adli Yıl Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adli Yıl Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Yargı mensuplarının bağımsızlığı da önemli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adli yıl açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Siyasi, ideolojik, zümrevi çıkarlar yargıya egemen olursa orada adaletin tecelli etmeyeceği açıktır" uyarısında bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adli yıl mesajı:

"Tüm yargı kurumları ve mensupları, yargıya sirayet etmeye çalışan, yargıyı etki altına almaya çalışan, adeta yargıyı teslim almaya çalışan siyasi, ideolojik ve zümrevi gruplara karşı son derece hassas, dikkatli ve cesur olmak zorundadır.

YARGI İÇİNE SIZARAK ÖRGÜTLÜ HAREKET EDENLER...

Yargı içine sızarak örgütlü şekilde hareket eden ve yargı sistemini adeta felce mahkum etmeye çalışan girişimler karşısında herkes, hepimiz, eşit derecede mesulüz. Bu noktada her ihmalkarlık, her müsamahakarlık, ülkemize, milletimize, gelecek hedeflerimize açık bir haksızlık olacaktır. Yargı içine sızarak örgütlü şekilde hareket eden ve yargı sistemini adeta felce mahkum etmeye çalışan girişimler karşısında herkes, hepimiz, eşit derecede mesulüz. Bu noktada her ihmalkarlık, her müsamahakarlık, ülkemize, milletimize, gelecek hedeflerimize açık bir haksızlık olacaktır.
Yargının bağımsızlığı kadar, hatta ondan daha da önemli olan, yargının, yargı kurumları ve yargı mensuplarının tarafsızlığıdır. Siyasi, ideolojik, zümrevi çıkarlar yargıya egemen olursa orada adaletin tecelli etmeyeceği açıktır." ifadesine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.