Özel'in "Açılım" Eleştirisi Soruldu İşte Cevabı

Özel'in "Açılım" Eleştirisi Soruldu İşte Cevabı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in “açılım süreci”yle ilgili eleştirileri soruldu. İşte cevabı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köşk’e çıktıktan sonra ilk yurt dışı gezisini KKTC’ye yapıyor. Havaalanında basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan’a, Genelkurmay Başkanı Özel’in açıklamaları hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı “Biz bunları sayın genelkurmay başkanımızla haftalık olağan görüşmemizde görüşürüz” cevabını verdi.

Özel, önceki gün Köşk'teki 30 Ağustos resepsiyonunda "Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Biz çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz. Kırmızı çizgilerimiz aşılırsa gerekeni söyleriz. 30 yıldır bu mücadeleyi biz yürütüyoruz" demişti. 

Bir soru üzerine "kırmızı çizgilerinde" 10 yıl öncesine göre bazı nüanslar bulunduğunu ifade eden Orgeneral Özel, şöyle konuşmuştu: "Ancak hükümet çözüm süreciyle sorunu çözmek istiyor. Şehit anaları, analar ağlamasın diyorlar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bölünmemek, bütünlük önemli, bu kırmızı çizgi. Bununla ilgili bütün görüşlerimizi her ortamda hükümete iletiyoruz."

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum