Başkent’te “Ring” İşkencesi

Başkent’te “Ring” İşkencesi
Başkent Ankara’nın Batı bölgelerinde şehir içi ulaşım resmen çileye dönüştü. Vatandaşlar adeta isyan ediyor…

Sincan ve Etimesgut’tan Eskişehir Yolu üzerinden Kızılay’a, Ulus’a taşıma hizmeti veren EGO otobüs hatlarının iptal edilerek, yerlerine Sincan ve Çayyolu metro duraklarına ring konulması ulaşım iyice işkenceye dönüştü.

“Taşımalı sisteme” mecbur bırakılan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne adeta isyan ediyor. Ulaşımın zulme dönüştüğünü belirten vatandaşlar uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini istiyor.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Sincan ve Etimesgutlular uygulamadan son derece rahatsız. Habervaktim’e şikayet yağıyor… Yeni uygulamayla birlikte yollarda perişan olduklarını, evlerine daha uzun sürede gittiklerini söyleyen vatandaşlar “Yapracık'ta oturuyorum. Yolumuz zaten uzak, 1.5 saat süren mesafemiz var, metroya ringle süremiz 2 saate çıktı. Artık Sıhhıye'den evime gitmek işkence” diyor. Bir başka vatandaş ise “Daha iyi imkanlar beklerken şu uygulamaya bakın. Etimesgut’tan, Eryaman'dan Kızılay'a gelmek Afrika' da Safari'ye çıkmak gibi” ifadelerini kullandı.

KARGA TULUMBA ZENGİNLERİN AYAĞINA GÖTÜRÜLÜYORUZ

Elvankent’ten bir vatandaş da “Orta ve fakir kesim insanları zenginlerin ayağına kadar yapılan metro duraklarına bırakılıyor. Gelir durumu iyi insanlar tek araçla evlerine varırken bizim gibi orta kesim insanlar iki araç değiştirmek zorunda kalıyor. Karga tulumba zenginlerin ayağına taşınıyoruz” dedi.

METRO YAPILDIĞI SÖYLENEN SİNCAN’DAN ÇAYYOLU’NA TAŞIMA

Sincan’dan bir başka vatandaş da, yakın zamanda açılışı yapılan ve adına Sincan Metrosu denilen metro hattının Sincan’dan geçmediğini; bunun son uygulamada yetkililerce de teyid edilmiş olduğunu söyledi. Vatandaş, “Etimesgutluları, Sincanlıları Çayyolu Metrosu’na taşıyorlar. Metro yapıldığı söylenen Sincan’dan Çayyolu’na yolcu taşıyorlar. Bu büyük bir rezilliktir, halkı aptal yerine koymaktır. Bunda sorumluluğu olanlardan iki cihanda davacıyım” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum