ABD'li Senatörlerden Obama'ya Çağrı

ABD'li Senatörlerden Obama'ya Çağrı
ABD Senato ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komiteleri başkanları ve tanınmış senatörler, Başkan Barack Obama’dan IŞİD örgütü tehdidine karşı sonuca götürücü bir eylemde bulunmasını istedi.

ABD Kongresi istihbarat komitelerinin cumhuriyetçi ve demokrat başkanları yaptıkları açıklamalarda Obama’nın IŞİD’e karşı strateji geliştirilmediği yönündeki ifadelerini eleştirdi. IŞİD’in ABD’ye doğrudan tehdit olduğunu belirten komite başkanları, IŞİD’e karşı en kısa zamanda kapsamlı kapsamlı bir harekat stratejisi geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Senato İstihbarat Komitesi Başkanı Demokrat Senatör Dianne Feinstein NBC’de yayınlanan “Meet the Press” programında konuştu. Obama’yı IŞİD’e karşı mücadelede gereğinden fazla ihtiyatlı bulan Feinstein, “Bu başkan hakkında bir şey öğrendik; O çok ihtiyatlı biri.” ifadesini kullandı. Feinstein, ABD ordusu, Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumların IŞİD konusunda planlar yaptıklarını bildiğini belirterek, “Umarım bu planlar bir stratejiye dönüşür.” dedi.

IŞİD’in “çok tehlikeli insanlardan oluşan bir grup” olduğunu belirten Feinstein, “Durmaya niyetleri olmadığını duyurdular. Bizim üzerimize geleceklerini ilan ettiler. Eğer yapabilirlerse kanımızı akıtacaklarını söylediler.” şeklinde konuştu.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.