Abbas: Yeniden Önerildi Biz Reddettik

Abbas: Yeniden Önerildi Biz Reddettik
Filistinli mültecilerin yerleştirilmesi için Sina Yarımadası'nın bir kısmının Gazze'ye ilhak edilmesi önerisi yeniden reddedildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Filistinli mültecilerin yerleştirilmesi için Sina Yarımadası'nın bir kısmının Gazze'ye ilhak edilmesi yeniden önerildi, biz reddettik" dedi.

Abbas, Fetih Hareketi ile gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail'in eski müsteşarlardan İgor Ayland'ın 1956 yılında sunduğu "Filistinli mültecilerin yerleştirilmesi için Sina Yarımadası'nın bir kısmının Gazze'ye ilhak edilmesi" önerisinin yeniden gündeme getirildiğini ancak bunu reddettiklerini aktardı.

Abbas, şöyle konuştu:

"Proje yeniden gündeme getiriliyor, biz bunu kabul etmeyeceğiz dedik. Her halükarda kim sunarsa, kim kabul ederse etsin, bu konu şimdi kesinlikle gündemde değil ve Filistin halkı bunu hiçbir zaman kabul etmeyecek. İsrail için Batı Şeria ve Kudüs'ün dışında Gazze'de Filistin hükümeti kurulmasında bir sakınca yok."

Başkenti Kudüs olan ve 1967 sınırlarında kurulacak Filistin devleti konusunda ısrarlı olduklarını dile getiren Abbas, barış müzakerelerinde ilerleme olmaması durumunda Filistin yönetiminin, aralarında Roma Protokolü'nün de bulunduğu 522 uluslararası heyet ve örgüte katılacağını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.