Hacı Kafileleri Dualarla Uğurlanıyor

Hacı Kafileleri Dualarla Uğurlanıyor
Hacı kafilelerinin kutsal topraklara yolculukları başlarken, Konya'dan yola çıkan 320 kişilik ilk kafileler dualarla uğurlandı.

Bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara giden yaklaşık 320 kişilik ilk iki kafile, Konya'dan kutsal topraklara uğurlandı. 

Konya Havalimanı'nda toplanan hacı adaylarını yakınları yalnız bırakmadı.

Konya Müftüsü Ali Akpınar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 200 bin kişinin hacca gitmek için beklediğini söyledi.

Türkiye'den bu yıl 60 bin hacının mukaddes beldelere gideceğini belirten Akpınar, gelecek yıllarda daha fazla vatandaşın Türkiye'yi temsilen kutsal topraklara gitmesi temennisinde bulundu.

Bu yıl kutsal topraklara gidecek 60 bin hacıdan 2 bin 500'ünün Konya'dan uğurlanacağını ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:

"İnşallah kontenjanlar artırılır da daha fazla kardeşimiz o mübarek beldelere gitmiş olur. Bugün o kutsal yerlere ilk iki kafilemizi göndereceğiz. Yaklaşık 320 hacımız Konya'dan uçakla hareket edecek ve 3 saatlik bir süreyle Medine-i Münevvere'ye inecek. Seher vaktinde Peygamber şehrinde olacaklar. Sabah namazlarını orada eda edecekler. O mübarek topraklarda geçireceğiniz zamanları çok iyi değerlendiriniz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.