Diyanet 61 Ülkeye Gidecek

Diyanet 61 Ülkeye Gidecek
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında yurt içinde 160 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 61 ülke, 500 bölge de kurban kesecek.

Organizasyon kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 150 bin hisse kurban dağıtımı yapılacak.

Vatandaşların vekâlet kurbanlarının, dini usullere uygun şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için vakıf personeli görevlendirilirken organizasyonlarda gönüllüler de yer alacak.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, İslam dininde yapılan ibadetlerin bir yandan Allah’a yaklaştırırken diğer yandan pek çok güzelliği de bünyesinde barındırdığını söyledi.

Allah için edâ edilen kurban ibadetinin de içerisinde çok sayıda hikmeti barındırdığını vurgulayan Bilgin, “Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğu gibi bayram yapamayanları bayram sevincine ortak ederek sosyal adaletin gerçekleşmesine önemli derecede katkıda bulunmaktadır” dedi.

Kurban ibadetinin, bireyin malını Allah rızası için harcamanın yanı sıra başkalarıyla paylaşma bilincini de geliştirdiğini vurgulayan Bilgin, “Kurban, bireylerin ihtiyaç sahibi insanlara yaklaşmasına vesile olmaktadır. Sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmanın yanı sıra Afrika'dan Asya'ya, Uzak doğudan Güney Amerika'ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olan bir ibadettir” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet şiarıyla her yıl vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bilgin, şöyle konuştu:

“Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 55 ülkede, 165 bölgede 89 bin 362 hisse kurban görevlilerimiz tarafından kesilerek etleri ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılmıştır. ‘’

 “61 ÜLKE 500 BÖLGEDE 150 BİN HİSSE KURBAN”

Bu yıl da vatandaşların desteğiyle, Türkiye’nin mazlum coğrafyalarda ümit ışığı olacağını vurgulayan Bilgin,   “TDV olarak 2014 yılı kurban organizasyonu kapsamında gelmesi beklenen Kurban vekaletlerine göre 150 bin hisse kurban dağıtımını planlıyoruz. Yurtdışında 61 ülke ve bu ülkelerin toplamda 500 bölgesinde Türkiye’den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurtiçinde ise yaklaşık 160 il ve ilçemizde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz.” dedi.

KURBAN BEDELİ YURT İÇİ 575 YURT DIŞI 400 TL

Mazhar bilgin, vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerinin de belirlendiğini vurgulayan Bilgin, “Vakfımız yurt içinde 575 TL, yurt dışında da 400 TL olarak vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledi. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank İş Bankası, Akbank, Garanti, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban organizasyonuna katılıp vekalet yoluyla kurbanlarını kestirebilecek. Ayrıca 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilecekler” dedi.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.