Erdoğan, Denktaş’ın Mezarını Ziyaret Etti

Erdoğan, Denktaş’ın Mezarını Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk resmi ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan, başkent Lefkoşa’da KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret etti.

KKTC’de bulunan Ercan Havaalanı’na gelen ve burada halka hitap eden Erdoğan, ardından Denktaş’ın mezarını ziyaret etti. Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Erdoğan anıt defterini imzaladı.

Bugün öğlen saatlerinde KKTC’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a KKTC ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın ve Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri eşlik ediyor. Erdoğan, KKTC ziyareti kapsamında bugün Eroğlu ile baş başa bir görüşme yapacak ve öğle yemeği yiyecek. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu daha sonra KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile Kıbrıslı bakanları Erdoğan’a takdim edecek. Erdoğan ve Eroğlu daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Daha sonra Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliğine geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a burada KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanları takdim edilecek. Erdoğan daha sonra, sırasıyla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek.

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile eşi Meral Eroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan onuruna yemek verecek. Yemeğin ardından Erdoğan adadan ayrılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum