Uludağ'daki Trafik Faciasından Acı Detay

Uludağ'daki Trafik Faciasından Acı Detay
Uludağ'da 4 kişinin öldüğü otobüs kazasında eşini ve oğlunu kaybeden Ahmet Fatih Çınar, büyük oğluyla hastanede yaşam savaşı veriyor.

Uludağ yolunda 4 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı otobüs kazasının ateşi Bursa’nın Karacabey ilçesine düştü. Fabrika çalışanlarının her yıl geleneksel olarak Uludağ’a piknik yapmaya çıktığı öğrenilirken, dönüş yolunda otobüs şoförünün kestirme yolu kullanmak için güzergah değiştirdiği ortaya çıktı.

Pikniğe çıkan ailelerden Selcan Çınar ile oğlu Yusuf İslam Çınar hayatını kaybederken, eşi Ahmet Fatih Çınar ile diğer oğlu Mustafa Berat Çınar ise hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.

Alınan bilgiye göre, Karacabey ilçesindeki bir fabrika, Uludağ’da piknik tertip etti. Yaklaşık 200 işçi 5 otobüsle Uludağ’a çıktı. Gün boyunca eğlenen işçi ve aileleri, dönüş yolunda kaza yaptı. Seyit Ahmet Dinç idaresindeki 16 S 8383 plakalı otobüs, dönüş yolunda güzergahını değiştirerek diğer otobüslerden ayrıldı. Dinç, daha kestirme olduğu için yeni açılan Dobruca yoluna girdi. Bayır aşağı inerken direksiyon hakimiyetini kaybeden Dinç idaresindeki otobüs, yaklaşık 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazada 28 kişinin bulunduğu otobüsteki biri kadın 2’si çocuk olmak üzere 4 kişi hayatını kaybederken, yaralanan 24 kişi ise çevre hastanelere sevk edildi. Kazanın ardından bölgeye giden kurtarma ekipleri, yaralıları çıkarmak için büyük çaba sarf etti. Halatlar yardımıyla yukarı çıkarılan yaralılar ambulanslarla hastanelere götürdü.
EŞİNİ VE BİR OĞLUNU KAYBEDEN BABA İLE DİĞER ÇOCUĞU ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR

Öte yandan yaşanan kazanın ardından tam bir dram çıktı. Otobüste 2 yaşındaki oğlu Yusuf İslam Çınar ile yan yana oturan anne Selma Çınar (26) hayatını kaybetti. Babası Ahmet Fatih Çınar (27) ile birlikte oturan 6 yaşındaki Mustafa Berat Çınar ise ağır yaralandı. Eşini ve oğlunu kaybeden Ahmet Fatih Çınar, büyük oğlu ile birlikte hastanede hayatta kalma savaşı veriyor. Ayrıca kazada hayatını kaybeden 6 aylık Yiğit Tüfekçi’nin de Çınar ailesiyle akraba olduğu öğrenildi. Tüfekçi’nin annesi Sevim ve babası Ayhan da kazada yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
OTOBÜS ŞOFÖRÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden otobüs şoförü Seyit Ahmet Dinç ise, Eskisarıbey köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Dinç, Eskisarıbey Camii’nde kılınan öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Dinç’in cenazesine AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve yakınları katıldı.

Dinç’in 20 yıldır çeşitli firmalarda şoförlük yaptığı öğrenildi. Babasının tabutunun başından biran olsun ayrılmayan Şahin Dinç, büyük üzüntü yaşadı. Oğul Dinç’i cenazeye katılanlar teselli etmeye çalıştı.

Aynı kazada hayatını kaybeden Selma Çınar, Yusuf İslam Çınar ve Yiğit Tüfekçi ise bugün ikindi namazını müteakip Emir Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazlarının ardından defnedilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.