Göstericiler Hükümet Binalarını İşgal Etti

Göstericiler Hükümet Binalarını İşgal Etti
Pakistan'da göstericiler Başbakan Navaz Şerif'in istifasını talep ediyor.

 Hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Pakistan'da protestocuların, bakanlıkların da bulunduğu bir hükümet binasını işgal ettiği bildirildi.

Göstericilerin, göz yaşartıcı gaz ve cop kullanan güvenlik güçlerine molotof kokteyli ve taş atarak yanıt vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu beş polis ile 15 sivilin yaralandığı belirtildi.

Göstericilerin liderlerinden Tahir-ul Kadri, protestoculardan bazılarının Başbakan Navaz Şerif'in evinin önünde bulunduğunu ileri sürdü. Hükümet binası çevresinde de yaklaşık bin göstericinin bulunduğu sanılıyor.

Ordu, parlamento binası ile başbakanlık ofisini korumak için asker gönderdi. Askerlerin, araçları ateşe veren göstericilere henüz müdahale etmediği kaydedildi.

Bu arada göstericilerin, resmi televizyon kanalının merkezini de işgal ettiği kaydedildi. Gösterileri canlı yayınlanan PTV'nin yayını işgalden sonra kesildi.

Göstericiler, yolsuzlukla suçladıkları Başbakan Navaz Şerif'in istifasını talep ediyor. Şerif ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.