Diyalog Bitti Maç Başladı!

Diyalog Bitti Maç Başladı!
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Muslera ve Emre Belmzoğlu'nu kabul etti.

Papa Franciscus, fikir babalığını yaptığı bugün oynanacak "Barış İçin Dinler Arası Maç" öncesinde, karşılaşmada forma giyecek Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Diego Lugano'nun yanı sıra Diego Armando Maradona, Roberto Baggio, Gianluigi Buffon, Andriy Shevchenko, Samuel Eto'o gibi yıldız futbolcuları kabul etti.

Vatikan'daki 6. Paulus salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Papa, futbolun birleştirici özelliğine dikkat çekerek, "Barış için maç, dinler arasındaki işbirliğini göstermek için sembolik bir jest. Benim arzum farklı dinlerden oyuncuları ve antrenörleri bir arada görmek" dedi.

Törende futbolcularla tokalaşan Papa, toplu fotoğraf çekildi.

BELÖZOĞLU: "BİZİM İÇİN BURADA OLMAK BÜYÜK BİR ONUR"

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, güzel bir davet olduğunu belirterek, "Çok güzel bir organizasyon. Bizim için burada olmak büyük bir onur. Ülkemizi temsilen buradayız. Elimizden geldiğince burada dünyadaki barış adına bir şeyler yapmaya çalışacağız. Dünyada son dönemde yaşananlar ortada. Eski takım kaptanım Javier Zanetti de böyle bir organizasyona öncülük etti ve beni davet etti, bize gelmek düşüyordu. Beni böyle bir organizasyona davet eden herkese tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum