Devlet PKK'ya Tazminat Mı Ödeyecek?

Devlet PKK'ya Tazminat Mı Ödeyecek?
Prof. Dr. Ümit Özdağ, devletin PKK'ya dolaylı olarak tazminat ödeyeceğini iddia etti.

Ümit Özdağ, CNN Türk'te Akıl Çemberi'nde Başak Şengül'ün sorularını cevapladı. Hükümetin yürüttüğü çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdağ, devletin dolaylı olarak PKK'ya tazminat ödemeyi kabul ettiğini iddia etti. İşte Özdağ'ın açıklamalarından bazı satır başları;

"Paralel devlet var, KCK devleti var bir de AKP'nin yönettiği devlet var. Böyle bir süreç yeni Türkiye'nin doğum sancısıdır. Böyle bir doğum sancısı Türkiye için çok iyi şey doğmaz gibi geliyor bana. 

"PKK İKİNCİ YUNAN ORDUSUDUR"

Abdullah Öcalan, Yunan ordusu ve istihbaratının yardımıyla Afrika'ya kaçırıldı. Daha sonra da Türkiye'ye teslim edilince Yunan ordusu soruşturma başlattı. Mahkemede yargılanırken Yunanlı subaylar bu işten sorumlu olanlar, kendilerini şöyle savundular.Bizi neden yargılıyorsunuz? PKK ikinci Yunan ordusudur! Yunanistan'a bu kadar çok fayda sağlamıştır.

"PKK'YA TAZMİNATI EDİYORUZ"

Doğrudur. PKK zaman zaman ikinci Yunan ordusu olmuştur. Şimdi biz bu yapıyı karşımıza almışız. Hükümet yasa çıkarmış, PKK ile görüşmek Kandil ile görüşmek için. PKK'ya dolaylı olarak tazminat ödemeyi kabul ediyoruz. Nasıl mı? PKK'lılar dağdan inince kendilerine belirli krediler verilecekmiş, TOKİ'den ev verilecek miş?

"GAZİLERE EV VERDİNİZ Mİ?"

Siz Güneydoğu'da çarpışan askerlere, gazilere TOKİ'den ev verdiniz mi? Güneydoğu'da bacaklarını kaybeden aserlere, iş kursunlar diye kredi verdiniz mi? Bunun adı PKK'ya tazminat ödemek değil de nedir? İşte ikinci cumhuriyet böyle kuruluyor. İlk cumhuriyet Yunan ordusu denize dökülerek kurulmuştu. İkinci cumhuriyet ise Yunan ordusu ile pazarlık yapılarak kuruluyor ne yazık ki! 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum