Kim Bu Vekil? Tesadüfen Milletvekili Oldu

Kim Bu Vekil? Tesadüfen Milletvekili Oldu
Gurbetçi Sedat Doğru boş vaktini değerlendirmek için girdiği siyasette kendisini Meclis’te buldu.
Henüz 1 yaşındayken İsveç'e giden Türk asıllı Sedat Doğru, boş vaktini değerlendirmek için girdiği siyasette iki yıldır milletvekili olmanın sevincini yaşıyor. 1971 yılında Yozgat’ta doğan Doğru, "Boş vaktim fazlaydı. Faydalı bir şey yapmak istedim. Can sıkıntısından siyasete girdim. Henüz 26 yaşındaydım. 1998 seçiminde belediye, 2002 seçiminde il meclisi encümeni oldum. 2010'da da milletvekili adayı oldum, şu an milletvekiliyim” dedi.
 
Yozgat'ta 1971 yılında doğduğunu, 1 yaşındayken de ailesinin İsveç'e göç ettiğini ifade eden Doğru, boş vakitlerini değerlendirmek için gidiği siyasette şu an iki yıldır milletvekili olmanın sevincini yaşıyor.
 
BOŞ VAKTİNİ GEÇİRMEK İÇİN PARTİYE GİRDİ VEKİL OLDU
 
sedat_dogru_0000021100.jpgİsveç, 14 Eylül'de yapılacak genel ve yerel seçimlerde katılımı artırmak için Konya'nın Kulu ilçesinde sandık kurdu. Bu ülkeye 45 binden fazla gurbetçi gönderen ilçede partiler, propaganda çalışmaları yaptı. İsveç milletvekili Sedat Doğru da partisi adına Kulu'ya gelerek seçim çalışması yürüttü. Milletvekilliğine uzanan başarı öyküsünü paylaşan iki çocuk babası Sedat Doğru, İsveç ile Kulu arasında çok güçlü bir bağ olduğunu söyledi.
 
AİLEM BEN 1 YAŞINDAYKEN YURTDIŞINA GİTMİŞLER
 
Henüz  1 yaşındayken de ailesinin İsveç'e göç ettiğini ifade eden Doğru, bir fabrikada işçi olarak çalışan babasının daha sonra kendi iş yerini açtığını dile getirdi. Doğru, şöyle devam etti: "Boş vaktim fazlaydı. Faydalı bir şey yapmak istedim. Can sıkıntısından siyasete girdim. 1995'te İsveç'te Avrupa Parlamentosu'nda seçimler vardı, o seçimlerde partiye üye oldum. Aktif değildim. İş yerimizi satmıştık. İki ay boş gezdim. İki sefer gittiğim partinin kapısı kapalı olunca ilgililere faks çektim. Partiden gelen yanıt üzerine belirlenen tarihte ofise gittim. Bana 'iyi ki geldin, çok enerjik ve gençsin' dediler. Henüz 26 yaşındaydım. 1998 seçiminde belediye, 2002 seçiminde il meclisi encümeni oldum. 2010'da da milletvekili adayı oldum, şu an milletvekiliyim."
 
"BİR TÜRK OLARAK BÜYÜK GURUR YAŞADIM"
 
Milletvekili olmadan önce yıllarca belediyecilikle uğraştığını anlatan Doğru, İsveç'te yerel yönetimlerin çok etkili olduğuna dikkati çekti.
 
Doğru, güncel sorunlarla uğraşmak için ilk olarak belediyeciliği tercih ettiğini belirterek, "Bir Türk olarak orada milletvekili seçildiğim için büyük mutluluk ve gurur yaşadım. Hep insanlara faydalı olabilmek için çalıştım. Kendimi hem Türk hem İsveçli hissediyorum. İki kültürün iyi taraflarını benimseyip, bunu halka yansıtmaya çalışıyorum. Türkiye'ye her yaz mutlaka gelmeye çalışıyorum" diye konuştu.
 
Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum