Muhtaç Ailelere Ulaşmak İçin Yola Çıktılar

Muhtaç Ailelere Ulaşmak İçin Yola Çıktılar
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında yurt dışı ve yurt içinde tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına başladı.

Bu kapsamda Almanya, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, Fransa, Belçika, Avusturya ve İsviçre’de tanıtım toplantıları yapılıyor.

Yurt dışındaki toplantılarda müşavirler, ateşeler, din görevlileri, cami ve dernek yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer alıyor. TDV, yurt içinde de bölge illerinde yapacağı toplantılarla, kurban organizasyonu içeriği konusunda il ve ilçe müftüleri ile din görevlilerini bilgilendirecek.

Avrupa’daki 9 ülkede yapılacak toplantılara Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Müslüman Ülke ve Topluluklar Daire Başkanı Erdal Atalay,  Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han,  TDV Kurumsal İletişim Koordinatörü Kerim Küçüksarı katıldı.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin,  Hollanda’nın Rotterdam kenti Laleli Cami Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, Türkiye Diyanet Vakfı’nın, 980 şubesi ile Türkiye’de ve 100’ü aşkın ülkede gerçekleştirdiği faaliyetlerle hizmette 40 yılına ulaştığını söyledi.

Bilgin, vakıf olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt içi ve yurt dışı hizmetlerinin süratli ve etkin bir şekilde yürütülmesi için imkânlar ölçüsünde her türlü desteği sağladıklarını belirterek, “Toplumu din konusunda aydınlatmaya yönelik irşat hizmetleri, Hac ve Umre hizmetleri, müftülük, Kur’ân kursu, eğitim merkezleri, cami hizmetlerinin yanı sıra hayri ve sosyal projeleri de gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kerkük’ten Gazze’ye kadar dünyadaki bütün mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Bilgin, vatandaşların emanetlerini en güzel şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

2 BİN 634 HİSSE KURBANDAN,  150 BİN HİSSE KURBANA

1993 yılından beri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın TDV ile vekâlet yoluyla Kurban kesim organizasyonu düzenlediğini vurgulayan Bilgin, “1993 yılında 2 bin 634 hisse ile başlayan Kurban organizasyonumuzda bugüne kadar toplam 558 bin 588 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı gerçekleştirdik. 2013 yılında 89 bin 27 kurban vekâletini yerine getirdik. Bu yıl ise 150 bin hisse kurban hedefliyoruz” dedi.

Bilgin, şöyle konuştu:

“Vakfımız tarafından kesilen kurbanlar, hiçbir kurum, kuruluş ve şahsa devredilmemekte, müftülüklerimiz, büyükelçiliklerimiz, TİKA, müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz ve koordinatörlüklerimiz ile irtibata geçilerek görevlilerimizin nezaretinde kestirilmekte ve dağıtılmaktadır. Vakfımıza vekâlet verilen Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek, görevlilerimizin nezaretinde yurt dışında öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılırken yurt içinde de; fakirlere, Kur’an Kurslarına,  öğrenci yurtlarına, engellilere dağıtılmaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.