“Çözüm Sürecine” Gençler El Attı

“Çözüm Sürecine” Gençler El Attı
Çözüm sürecine Bil-Genç Platformu’ndan destek geldi.

Barış ve kardeşlik sürecine destek olmak amacıyla güneydoğu illerini kapsayan “Gönüller Yapmaya Geldik” isimli bir kardeşlik projesi başlatan Bil-Genç, bu projeyi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütecek.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt İllerini kapsayan proje ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerekli protokolü imzaladıklarını dile getiren Bil-Genç Platformu Başkanı Abdullah Dal, “Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan kardeşlik projesinin sivil-toplum ayağının gençler tarafından yürütülmesini istiyoruz. Bu büyük sorumluluğa talip olduk,  Gençlik ve Spor Bakanlığının da destekleriyle bir proje başlattık. Türkiye’de artık barış ve huzurun hakim olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Proje hakkında da bilgili veren Başkan Dal, “Projemiz Kardeşlik, medeniyet, sabır, hoşgörü ve ilim temaları doğrultusunda gerçekleştirilecek olan seminer ve eğitim programları ile kültürel ve tarihi gezilerin gençler üzerinde milli ve manevi değerler başta olmak üzere kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflemektedir.  Hoşgörü ve kardeşlik duyguları yok edilmeye çalışılan ve zoraki olarak milletin huzurunu bozucu faaliyetlere itilme durumunda bulunan gençlere ulaşmayı ve bu kardeşlerimize kendi değerlerini anlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.