AK Parti'den Olağanüstü Toplantı Çağrısı

AK Parti'den Olağanüstü Toplantı Çağrısı
AK Parti 7-8 ve 9 Eylül tarihleri arasında Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı.
Hükümet programının görüşmeleri ve güvenoylaması için 6 Eylül Cumartesi gününe kadar çalışacak olan TBMM ilk mesaisini 'torba yasa' konusunda yapacak. AK Parti grup başkanlığı, meclisin 7 Eylül'de torba yasa gündemiyle toplanabilmesi için olağanüstü toplantı çağrısı yptı.
 
AK Parti gruptan TBMM Başkanlığı'na yapılan başvuruda Meclis'in 7 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağrılması, torba yasa görüşmelerinin ardından da avukatların soruşturma aşamasında dosyalara bakmasını sınırlayan yasa teklifinin görüşülmesini talep etti. Bu çalışmanın 9 Eylül'e kadar tamamlanması bekleniyor. Bu arada TBMM 4 Eylül Perşembe günü hükümet programını görüşecek, 6 Eylül Cumartesi de hükümetin güvenoylaması yapılacak.
 
TBMM tatilde olduğundan ve yeni hükümetin kurulması ve güvenoyu çalışmaları' gündemiyle olağanüstü toplantılarına devam ettiğinden başka gündem maddeleri görüşülemiyor. O nedenle AK Parti grup yasa görüşme iyapılabilmesi için meclisin olağanüstü toplanmasını talep etti. Meclis planlandığı gibi giderse 9 Eylül'den 1 Ekim'e kadar tatile girecek. 1 Ekim'de yeni yasama yılı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşması ile açılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum