CHP’li Belediye’den Gazze Parkı

CHP’li Belediye’den Gazze Parkı
CHP’li Çankaya Belediyesi, yaptığı bir parka “Gazze” adını verdi. Başkan “Çankaya’dan, Ankara’dan Gazze’ye bin selam olsun” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin Dikmen Öveçler’de inşa ettiği “Gazze Parkı”, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde barış ve dostluk mesajları ile açıldı. Gazze’ye barış ve huzurun gelmesini temenni eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde özellikle seçtiklerini belirtti.

GAZZEYE BİN SELAM OLSUN

Gazze’de yaşanan savaşa dikkat çekmek üzere bölgeye barış getirmesi dilekleriyle parkı açtıklarını belirten Alper Taşdelen, “Her zaman mazlumun, ezilenin, insanlığın, barışın yanında olacağız. Bu anlamda Gazze’de katliama karşı direnen insanların dayanışmasını göstermek için bu parka Gazze adını verdik. Ben bu duygularla Dünya Barış Günü’nde Huzur Mahallesi’nden, Çankaya’dan, Ankara’dan Gazze’ye bin selam olsun diyorum” dedi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK

Çankaya Belediyesi’nin meclis kararı ile Huzur Mahallesi 1112. Cadde ile 1066. Cadde’nin kesiştiği bölgede inşa ettiği Gazze Parkı ilk gününde yoğun ilgi gördü. ‘Gazze’ adını Çankaya’da bir parka vererek dünyada barışın egemen olduğu bir ortam olması ümidini beslediklerini ifade eden Taşdelen, “Umarım bu park, savaşın hiçbir şey kazandırmayacağı, birlikte kardeşçe yaşamanın güzellikler getireceği duygusunun simgesi olur.” dedi.

PARK 3 BİN 32 M² ALANI KAPLIYOR

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde saat 19.30'da açılışı yapılan Gazze Parkı, 3 bin 32 m²’lik toplam alanı ve bin 905 m²’lik yeşil alanı ve yetişkin ağaçları ile dikkat çekiyor. Mahallede yeşil bir örtü oluşturan park,  227 metre uzunluğundaki sentetik çimden oluşan koşu yolu, 490 metrekarelik sert zemin yürüyüş yolu ile 152 metrekarelik fitness alanı ile bölge sakinlerine çok amaçlı bir alan olarak sunuluyor. Pergolalar, oturma grupları ve aydınlatmaları ile çehresi zenginleşen Gazze Parkı’nda ibreli ağaç, 4 bin 812 adet çalı ile 93 adet çeşitli bitkisel ağacın yanı sıra iğde ağaçlarıyla da farklı bir güzellik kazanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.