Vicdanın Varsa İstifa Et

Vicdanın Varsa İstifa Et
Savcı Muammer Akkaş’ın, başında bulunduğu kirli 25 Aralık soruşturmasının takipsizlikle sonuçlanmasına “Vicdanlarda kapanmaz bu dosya” diye tepki göstermesine hukukçular ve siyasiler sert çıktı: “Vicdanın varsa istifa et Akkaş.”

25 Aralık kirli operasyonunu yöneten ve paralel devlet yapılanmasının talepleri doğrultusunda illegal kararlarla Türkiye’nin önde gelen onlarca şirketinin sahibinin bulunduğu 41 işadamını gözaltına aldırmak isteyen Savcı Muammer Akkaş, başlattığı soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanması hakkında komik açıklamada bulundu ve “Vicdanlarda kapanmaz bu dosya. Çünkü milletin hakkı hukuku var” iddiasında bulundu. 

KOÇ’UN İFADESİNİ ALMIYOR

Aynı Muammer Akkaş; Koç Holding yöneticileri hakkında soruşturmada Rahmi Koç’un ifadesini 3.5 yıl almadı. Savcı Muammer Akkaş; 2010 yılında, Koç Holding’in sahibi olduğu Beko Ticaret A.Ş’nin, Ergenekon Terör Örgütü davasında tutuklu yargılanan Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu dönemde Kanaltürk Televizyonu’nun kuruluş aşamasında 8 milyon 440 bin TL ödeme yapılması hakkında soruşturma başlattı. 

25 Aralık kirli soruşturması hakkında “Vicdanlarda kapanmaz bu dosya” diyen Muammer Akkaş, “2010/857” numaralı soruşturmaya 3.5 yıl bakmasına rağmen Mustafa Rahmi Koç, Semahat Sevim Arsel, Mehmet Ömer Koç, Mustafa Vehbi Koç, Osman Turgay Durak, Yıldırım Ali Koç ve İsmail Cenk Çimen’in ifadesini dahi almadı. 

GÜLEN ÇETESİNİN HUKUKLA İLGİLİ PARAMETRESİ KENDİ ÇIKARLARI!

AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 17 ve 25 Aralık kirli operasyonunun hukuki bir dava olmadığını ve bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Prof. Bağlı; “Gülen çetesinin hukukla ilgili kafasında var olan temel parametre kendi çıkarları doğrultusunda ve kendilerinin menfaatlerine egemen kurma aracı olarak gördükleri için herkes için de aynı olduğunu zannediyorlar. Yani kendi penceresinden herkese bakıyorlar. Bu milletin hafızasından silinmeyecek olan esas parametre bu milletin iradesiyle seçilmiş olan yüzde 52 gibi bir halk desteğine sahip olan bir başbakana ağza alınmayacak kadar hakaretler eden birkaç tane ‘neocon’ çetesinin varlığıdır” dedi. 

25 ARALIK BİR DARBEYDİ

Savcı Akkaş’ın “Vicdanlarda bu dosya kapanmaz” sözlerini eleştiren Prof.Dr. Mazhar Bağlı, “Hükümet bu darbe girişimine el koydu, halk yönetime el koydu. Yönetime el koyduğu zaman darbeyle gerçekleşen bütün süreçler biter. Bu böyledir. Yani o bir hukuki dava falan değildi, darbeydi. Halk yönetime el koydu ve darbeyi savuşturdu. Şimdi kendileri halkın vicdanlarında olsaydı millet, toplum, kamuoyu onlara destek verirdi, siyaseten destek bulurlardı. Hangi vicdandan bahsediyorlar?” şeklinde konuştu. 

EN SON BAHSEDEN KİŞİ AKKAŞ OLMALI

17 Aralık kirli operasyon soruşturmasının TOKİ dosyasındaki bazı isimlerin avukatlığını yapan Müşir Deliduman, Savcı Muammer Akkaş’ın ‘Vicdanlarda bu dosya kapanmaz’ sözlerine sert cevap verdi. Avukat Müşir Deliduman, vicdan kelimesinden en son söz edecek kişinin savcı Muammer Akkaş’ın olması gerektiğini hatırlatarak, “Asıl 25 Aralık soruşturmasının başladığı gün vicdanlarda yara açtı. Çünkü hukuka aykırı delillerle, uydurma delillerle örgütün emir komuta zinciri çerçevesinde alınan kararlardı. Nitekim verilen takipsizlik kararları vicdanları rahatlatmıştır. Bu takipsizlik kararları ‘İstanbul Adliyesi’nde demek ki savcılar var‘ dedirtti” ifadesinde bulundu. 

ÖNCE 25 ARALIK DOSYASINDAKİ VİCDANINI SORGULA

 Savcı Muammer Akkaş’a Hrant Dink davası, Kanal Türk dosyasında ifadesi alınması gerekirken alınmayan Koç Grubu hakkında hiçbir işlem yapılmamasını da hatırlatan Avukat Müşir Deliduman, “Gerek Hrant Dink, gerek Rahmi Koç ve gerekse diğer dosyalarda yapmış olduğu gecikmeleri ve 25 Aralık dosyasındaki vicdanını sorgulaması gerekir. Bu operasyonda yer alan Yakub Saygılı’nın vicdanı, Muammer Akkaş’ın vicdanı, Hakim Süleyman Karaçöl’ün vicdanını sorgulamak lazım, kendi kendilerinin vicdanlarını sorgulaması lazım. Bu soruşturmanın sahte delillerle açılması zaten vicdanlarda büyük yara açmıştı. Eyy Savcı Muammer Akkaş eğer vicdanın varsa istifa et. Bu soruşturma başladığı zaman vicdanlarda derin yara açıldı ve takipsizlik karar verilmesi vicdanları rahatlattı” dedi. 

SEN, ÖNCE KENDİ VİCDANINI SORGULA

17 Aralık kirli operasyon soruşturmasının Avukatı Müşir Deliduman ve AK Parti’nin hukukçu vekillerinden Mazhar Bağlı Savcı Akkaş’ın önce 25 Aralık dosyasındaki vicdanını sorgulaması gerektiğini belirterek, “25 Aralık’ta sahte delillerle soruşturmanın açılması zaten vicdanlarda büyük yara açmıştı. Eyy Savcı Muammer Akkaş! eğer vicdanın varsa istifa et” dediler.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum