Kenan Işık'ın Yerine Geçen Selçuk Yöntem Kimdir?

Kenan Işık'ın Yerine Geçen Selçuk Yöntem Kimdir?
​Selçuk Yöntem, Kim Milyoner Olmak İster'in Yeni Sunucusu Oldu. Selçuk Yöntem Kimdir? İşte Biyografisi

Kenan Işık’ın beyin kanaması geçirmesinin ardından Kim Milyoner Olmak İster’i her hafta farklı bir ünlü sunmuştu.

YERİNE GEÇİCEK İSİM BELLİ OLDU

ATV yönetimi ünlü yarışmanın yeni sunucusunu artık kesin olarak belirlemek istedi ve yeni sezonda yarışmayı ünlü oyuncu Selçuk Yöntem sunmasına karar verdi.

Selçuk Yöntem (d. 13 Temmuz 1953; İstanbul), Türk oyuncu.

1953 yılında İstanbul Eyüp'te doğdu. Babası Adapazarılı, annesi Erzurumludur.1975 ve 1976 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun oldu. 1977'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlayan Yöntem, 1994'te İrfan Yalçın'ın Aşağıdakiler adlı oyununu, 1995'te Savaş Dinçel'in Gürültülü Patırtılı Bir Hikâye adlı oyununu yönetti. Bu oyunla "Övgüye Değer Yönetmen" ödülünü aldı. 1997-1998 tiyatro sezonunda Haldun Taner'in Ay Işığında Şamata adlı oyununu yönetti. 1986-1987 tiyatro sezonunda Dört Mevsim adlı oyunla "Övgüye Değer Erkek Oyuncu" ödülünü, 1988-1989 tiyatro sezonunda Peynirli Yumurta adlı oyunla "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü, 1990-1991 tiyatro sezonunda ise Deli Dumrul'daki rolü ile "Ulvi Uraz En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. Sahne oyunlarının yanı sıra TRT İstanbul Radyosu'nun hazırladığı radyo oyunlarında da rol aldı.

Televizyon ve sinema için film çalışmaları yaptı, C Blok adlı filmle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü alan Yöntem, Deli Yürek adlı dizi ve sinema filmindeki Bozo tiplemesinden sonra, 2003 yılındaki Kurtlar Vadisi adlı dizide de Aslan Akbey karakterini canlandırdı.

2008 yılında Kanal D'de yayınlanmaya başlanan Aşk-ı Memnu dizisinde başrollerdeki karakterlerden biri olan Adnan Ziyagil'i canlandırmıştır.400'ü aşkın bölümdür sunduğu Büyük Risk adlı bilgi yarışmaı Star'da başlamış, halen Show TV'de devam etmektedir. 2013'ten beri ATV'de yayınlanan Bugünün Saraylısı dizisinde Ata Katilboğlu'nu oynamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.