Yeni Şafak’a Şok

Yeni Şafak’a Şok
Bugün Yeni Şafak gazetesinde yer alan “1000 baş polisin rütbesi sökülecek” başlıklı habere, ÖSYM’den yalanlama geldi.

Hükümet’e yakınlığı ile bilinen ve paralel yapıyla mücadele haberleriyle öne çıkan gazetelerden Yeni Şafak, bugün ilk sayfasından yayınladığı haberde, 1000 baş polisin rütbesinin söküleceğini duyurmuştu.

Haberde, “Emniyetteki paralel yapılanmanın komiserlik sınavına şaibe karıştırarak rütbe sahibi yaptığı 470 polisin rütbesinin sökülmesi ardından 1000 başpolisi de aynı akıbet bekliyor. Hukuk müşavirliğinin incelemeleri sonucunda kopya çektiği belirlenen 1000 kadar başpolisin önümüzdeki hafta rütbeleri sökülecek” deniliyordu.

ÖSYM’DEN YALANLAMA: ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI

Yeni Şafak’ın bu haberine ÖSYM’den yalanlama geldi. ÖSYM basın müşavirlinden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

BİN BAŞ POLİSİN RÜTBESİ SÖKÜLECEK başlıklı haber ÖSYM ile ilgisi bulunmamakla birlikte, komiserlik sınavı ve sınav sonucuna ilişkin herhangi bir işlem Kurumumuz uhdesinde yer almamaktadır. Merkezimizle iletişime geçilip araştırma yapma zahmetinde bulunulmaksızın yayımlanan bu asılsız ve gerçekdışı haberin Anayasamızda belirtilen basın ve haber alma özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi de mümkün bulunmayıp söz konusu habere itibar edilmemsi ve haberde gerekli düzeltmeyi yapmanız hususunu saygıyla rica ederiz.

ÖSYM Basın Müşavirliği.”

yenisafak-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum