Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

Bir Tasarım Fâciâsı: Kerem Altan

Bir Tasarım Fâciâsı: Kerem Altan

Parayı köpeğin boynuna tak, “Köpek Ağa geliyor.” derler.

Bu söz kitaplarda yok. Benim köyüme âit. Ben bu anlayışa,  soyadını da ekliyorum.

Doğuştan şanslı olan insanlar var bu ülkede. Babalarının soyadından dolayı, hayata bir sıfır bile değil, iki sıfır, üç sıfır önden başlıyorlar.  Adam olmasalar bile adam sınıfına giriyorlar. Zamparalığı genç bir kadının hayatına bedel bile olsa soyadları kendisini kurtarıyor.

Hani filmlerde de olur ya... Sosyete bebesi, birinin ölümüne sebeb olur. Babası parayı bastırıp kurtarır. Diplomatik dokunulmazlık gibi bir şey.

Üç sene evvel, meşhûr bir DJ olan Defne Joy Foster, yine meşhûr bir âilenin oğlu olan Kerem Altan’ın evinde öldü. Niye öldü, nasıl öldü, o evde ne işi vardı gibi sorular yeterince gündemi işgâl etti. Mesele o değil.

Mesele, “Kerem nasıl kurtulur?” meselesi.

Hemen ertesi gün baba Ahmet Altan, bir yazı yazdı. 32 yaşında gencecik bir kadının ölümündeki suçluyu ilân etti. Tanrı... Evet evet yanlış okumadınız. Tanrı...Oğlundan bahis yok. Sabah kalkmış haberlerde hayat dolu bir kızın ölümünü işitmiş. Yıkılmış. Bu yıkımla bir yazı yazmış ve “Kerem’in suçu yok. Suçlu Tanrı” demiş resmen.

Efendim, Tanrı bizi bir heykel gibi çekiç darbeleriyle biçimlendiriyormuş. Ama, bâzen heykeli yaparken taşı kırıyormuş. Tanrı yüzünden korkunç bir sabah yaşamış. 

Yazı uzun. İbret için bulun okuyun.

Bitmedi. Kerem için akrabalar da devreye girdi. Hıncal Uluç “Su Testisi Su Yolunda Kırıldı” başlıklı bir yazı yazdı. O da suçluyu buldu. Defne Joy Foster. Çapkın yeğenin suçu yok. Bu yazıyı da okuyun ibret için.

Şimdi bu Kerem, paçayı kurtardı. Aklandı. Bir de yazar oldu.

“Bir Tasarım Hârikası” başlıklı  bir yazı yazmış. Cumhurbaşkanının uçağından bahsederek başlamış ve devâmında kantarın topuzunu kaçırmış.

İzlanda maçı mağlûbiyetini kutlamak için  eline bayrak alıp sokağa çıkası gelmişmiş. Bunun sebebi de Tayyip Erdoğan’mış.

Yâni, Erdoğan’dan nefret ettiği için beyimizin  millî duyguları körelmiş.

Hadi canım sende!

Mâlûmunuz, bu delikanlının (!) dedesinin dedesi Tatar Hasan Paşa.  Şalcı Bacı’nın kâtili. Anlayacağınız, dedenin yediği erik, torunun dişini kamaştırmış.

Bak arkadaş! Bak tasarım fâciâsı!

Senin genetiğinde Müslüman Türk düşmanlığı varsa Erdoğan’ı niye bahâne ediyorsun?

Aslında, eline bayrak alıp İzlandalılar adına zafer turu atman bizi zerre kadar ırgalamaz. Sana yakışır.

Yalnız, aman diyeyim. Bayraktan kasdın, ay-yıldızlı bayrak olmasın.

Sorun sende değil, babanın çekiç darbelerinde... Doğru dürüst yontsaydı sen de böyle olmazdın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kerime Yıldız Arşivi