D-8 Canlanacak

D-8 Canlanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle İstanbul Beylerbeyi’nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi. Toplantıda Türkiye’nin temel politikaları, İŞİD, Paralel yapılanma ile ilgili değerlendirmelerde bulunulurken, D-8’in canlandırılacağı, alternatif olarak değil bir dayanışma kuruluşu olarak çalışmalarına hız vermesinin sağlanacağı vurgulandı.

TÜRKİYE VE ÇEVRE ÜLKELERDEKİ GELİŞMELER MASAYA YATIRILDI

İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu ve Genel Yayın Yönetmenimiz Hasan Karakaya’nın da hazır bulunduğu Beylerbeyi Sarayında basına kapalı gerçekleşen toplantıda çözüm süreci başta olmak üzere, Türkiye’deki ve etrafındaki ülkelerdeki yeni gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın D-8, Paralel yapı ile mücadele ve Avrupa Birliği konusunda önemli açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.  İlk ziyaretini KKTC ve Azerbaycan’a yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bundan sonraki durağının Katar, Afrika ve ABD olacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Ağustos seçimlerinde milletin ferasetinin, seçimlerin sakin geçmesine vesile olduğunu kaydettiği, bundan sonraki hedefin, 2015 seçimleri ve yeni Anayasa olduğunu söylediği vurgulandı. Milletin, artık yeni anayasa beklediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefetin olumlu katkıda bulunması gerektiğine işaret etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm süreci ile ilgilide önemli açıklamalarda bulunduğu ifade edildi. Erdoğan’ın sürecin sadece hükümetin değil, muhalefetin de meselesi olması gerektiğini vurguladığı belirtildi. Kafkaslar’da sıkıntılı bir durum olduğu, Afganistan gibi Pakistan’ın da karıştırılmaya çalışıldığı ancak ana muhalefetin, iktidarın yanında yer alarak tuzakları boşa çıkardığı vurgulandı. 

DAHA AKTİF BİR D-8 VURGUSU

D-8’in de gündeme geldiği toplantıda organizasyonun yeninden canlandırılacağı, alternatif olarak değil bir dayanışma kuruluşu olarak çalışmalarına hız vermesinin sağlanacağı kaydedildi. D-8’in mevcut durumunun yeterli olmadığı, reforme edilmesi, yeni imkan ve kabiliyetlerle donatılması gereken bir kuruluş olması gerektiği ifade edildi. Türkiye’nin Irak, Suriye, Libya, Mısır ve Filistin’deki gelişmeler ile Ukrayna, Kırım’daki gelişmeleri hassasiyetle takip ettiğine değinildi. Basın yayın kuruluşu temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda IŞİD ile ilgili bölgenin hassasiyetleri dikkate alınmadan bu meselenin halledilemeyeceği, Türkiye’nin bölgedeki tüm terör hareketlerine karşı olduğu, ancak bataklığa sürüklenmeyecek kadar da deneyimli olduğu  vurgulandı. 

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

HSYK’da yaşananlar ve kurul seçimlerine ilişkin ise aklı selim bir tutumun hakim olması gerektiği ifade edildi. Toplantıda, paralel yapılanmaya asla müsaade edilmeyeceği, bu durumun ABD Başkanı Barack Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry’e de detaylı bir şekilde anlatıldığı belirtildi. Batının ‘2. Apo çıkartabilir miyiz’ mantığı ile hareket ettiği, ABD’den birinci derece beklentinin sınır dışı olduğu kaydedildi. 

Türkiye’nin uzun menzilli füze projesinde kararlı olduğu, müşterek üretim dışında bir başka seçeneğin bulunmadığı vurgulandı.    

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum