Suriyeli Sığınmacılar Davutoğlu'na Güveniyor

Suriyeli Sığınmacılar Davutoğlu'na Güveniyor
Akçakale ilçesindeki kampta barınan Suriyeliler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendilerine güven verdiğini dile getiriyor.

Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaşayan Suriyeliler, Başbakan Davutoğlu'nun Suriye'de barışın hakim kılınması noktasında önemli adımlar atacağına inanıyor.

Suriyeli Valid Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki sorunların çözümüne katkı sağlayan Davutoğlu'nun başbakan olmasına sevindiklerini söyledi.

Davutoğlu'nu çok sevdiklerini ve değer verdiklerini ifade eden Derviş, kendisinin, Suriyeli sığınmacılar için bundan sonra da olumlu çalışmalar yapacağına inandığını kaydetti.

Başbakan Davutoğlu'nun başarılı olacağına inandığını aktaran Derviş, şöyle konuştu:

"Kendisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en güvendiği arkadaşıdır. Erdoğan ise sadece Türkiye'nin değil bizim de cumhurbaşkanımızdır. Allah onu her türlü tehlikeden korusun ve biz kendisini çok seviyoruz."

Abdurrezzak Kadi ise Suriye ve Türkiye'nin ortak bir kültüre sahip olduğunun altını çizdi.

Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki çatışmaların sona ermesi için çaba harcadığını vurgulayan Kadi, Esed yönetiminin ise buna yanaşmadığını ifade etti.

Kadi, Davutoğlu ve Erdoğan'ın Suriye halkının yanında olduğunu anımsattı.

Türk halkının kendilerini en iyi şekilde ağırladığını anlatan Kadi, "Davutoğlu'nun başbakan olmasına çok sevindik. Davutoğlu, insanlık ve Suriye için çok önemli adımlar atacaktır. Bizim kendisine sonsuz güvenimiz var. Davutoğlu daha önce nasıl güzel işler sergilediyse şimdi de aynı başarıyı sergileyeceğine inanıyorum. Bunu daha önce yaptı yine yapacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum