İsveç Sandık Başına Gitti

İsveç Sandık Başına Gitti
İsveç'te 7 milyondan fazla seçmen genel, bölgesel ve yerel seçimler için oy kullandı.

 İsveç'te 7 milyondan fazla seçmen, 8 yıldır iktidarda bulunan muhafazakar parti liderliğindeki sağ bloğun iktidarının sürmesi ya da Sosyal Demokrat Parti liderliğindeki sol bloku iktidara taşıyacak sonucu ortaya koymak üzere sandık başına gitti. Sol blokta Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Çevre Partisi; sağ blokta ise Muhafazakar Parti, Merkez Parti ve Liberal Parti bulunuyor.

349 milletvekili ile 390 belediye ve 210 il genel meclisinin üyeleri seçileceği seçimde belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri tarafından en çok oy alan adaylar ise belediye başkanı olarak seçilecek.

İsveç'te Sosyal Demokratlar ilk kez bu kadar uzun süre muhalefette kalırken seçim öncesi araştırma sonuçlarına göre sağ blok önde ancak iktidardaki sağ koalisyonun seçimden galip çıkma olasılığı da görünüyor.

Türk adaylar geride

Seçimde çok sayıda Türk aday da yarışıyor ancak listelerde tercihli oy gerektirecek sıralarda bulunuyorlar.

Sosyal Demokrat Parti'den yarışan Sultan Kayhan 12. sırada, Hasan Dölek 17. sırada, Yeşiller ve Çevre Partisi'nden Derya Uzel Senir 25. sırada bulunuyor. İki defa Yeşiller ve Çevre Partisi'nden milletvekilliği yapan Mehmet Kaplan ise sol blokun seçimi kazanması halinde belediye başkanı olma ihtimali yüksek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.