Boeing'den Şok Eden Açıklama

Boeing'den Şok Eden Açıklama
ABD’li Boeing’in Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türkiye’nin kendi yolcu uçağını yapabileceğini söyledi.

Yerli uçak konusunda Türkiye’ye destek verebileceklerini kaydeden Dunn, bu konuda Türkiye ile ilişkilerin geliştirileceğini ve yerli uçak konusunda destek olabileceklerini ifade etti.

TÜRKİYE YOLCU UÇAĞI YAPARSA ÜRETİME DESTEK VERİRİZ

Türkiye’nin yerli uçak yapmasının önünde hiçbir engel olmadığını belirten Dunn''Türkiye’nin yakın zamanda savaş uçakları yapabildiğini gördük. Türkiye’nin yolcu uçağı üretmesi için bilgisi, yeteneği, kaynağı ve tecrübesi var'' dedi.

Dunn, Boeing firmasının şu anda 20’den fazla Türk firmasından uçak parçası tedarik ettiğini ve bu ürünlerin kaliteli olduğuna dikkat çekti. Dunn ''Türkiye yerli uçak üretimine başlamasıyla birlikte bu alanda firmalar artacaktır. Çünkü Türkiye’nin bu alanda kaynaklarının iyi olmasından dolayı piyasaya çabuk adapte olacağını düşünüyorum'' diye konuştu. 

Türkiye’nin yerli uçak üretimiyle birlikte ABD’li Boeing firması arasındaki rekabetin artma ihtimalini ise Dunn ''Rekabetten hoşlanıyorum. Halen TAİ’nin yaptığı savunma veya sivil uçaklara yardımcı oluyoruz. Yerli uçağa da destek veririz'' diye değerlendirdi.

'BU PROJENİN TEK ÖRNEĞİ SADECE TÜRKİYE'DE'

Dunn, yerli uçak yapımında çalışmaları için şu anda üniversitelerde eğitim verdiklerine vurgu yaparak ''Eğitim verilen öğrenciler uzun vadede yerli uçak yapımında veya Türk Hava Yolları gibi şirketlerde görev alacak. Dünyada bu projenin tek örneği Türkiye’de yapıyoruz'' dedi.

Eğitim verilen öğrencilerin takipçisi olacaklarını ifade eden Dunn, şunları söyledi:

“Başarılı olan öğrencileri gelecekte ABD’deki üretim merkezimizde değerlendirebiliriz. Bunu zaman gösterecek. Verdiğimiz eğitimler bu işin başlangıcı olacak. Öğretmenler ve öğrenciler için İngilizce dil eğitimi de başlatacağız. Çünkü uçaklardaki tüm sistemler İngilizce üzerine kurulu şekilde işliyor.”

SAVAŞ UÇAĞI 2023'TE GÖKLERDE

Türkiye yerli tank, yerli helikopter ve yerli savaş gemisinden sonra yerli savaş jeti için de çalışmalarına devam ediyor. Özgün bir uçak tasarımı için İsveçli SAAB şirketinden de yardım alan Savunma Sanayi Müsteşarlığı, avcı tipinde, gelişmiş radar özelliklerine sahip, yüksek manevra kabiliyeti olan üç farklı tasarım belirledi.

Görünmezlik zırhına sahip olacak uçakların üretimi 2023 yılına kadar tamamlanacak. Türkiye’de tasarlanıp yapılacak uçağın, Hava Kuvvetleri’nde 1988’den bu yana kullanılan F-16’ların yerini alması planlanıyor. 

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum