10 Milyar $'la Trafik Sorununu Bitirecek

10 Milyar $'la Trafik Sorununu Bitirecek
Bakan Lütfi Elvan, İstanbul'un trafik sorunu için yeni projelerin devreye alındığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İstanbul için 10 milyar $'lık yatırım yapılacak" dedi. İstanbul giriş ve çıkış trafiğini azaltmak için projeler geliştirdiklerini dile getiren Elvan, Sabah gazetesine verdiği röportajda konuyla ilgili olarak sorulan soruya cevap verdi.

İstanbul trafiğini rahatlatacak bir proje üzerinde çalışıyorsunuz. Ne zaman ihaleye çıkılacak?

İstanbul giriş ve çıkış trafiğini azaltmak için projeler geliştirdik. Şu anda sadece iki ana aks üzerindeki trafiği rahatlatacak adımları atacağız. Marmara Bölgesi'nin etrafında daire çizeceğiz.Sakarya'dan Kocaeli, Gebze otoyoluna bağlanıp Kurtköy'e oradan da Üçüncü Köprü'den Tekirdağ'a geçilecek. Çanakkale, Balıkesir'den İstanbul-İzmir otoyoluna bağlanılacak. Çanakkale üzerinde bir köprü yapacağız. 5 milyar dolarlık yatırım olacak. İzmir, Manisa, Kütahya, Bursa, Balıkesir gibi Ege Bölgesi'ndeki illeri yurtdışına çıkışlarını İstanbul üzerinden yapmayacaklar. Tekirdağ üzerinden çıkış yapacaklar. Sakarya'dan İstanbul'a uzanan Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısmı için ihale sürecine başladık. Yap-İşlet- Devret modeliyle 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

OTOYOL İNŞAATLARI HIZLANACAK

Duble yollardan vaz mı geçiliyor?

Hayır devam edeceğiz. Kuzey-güney aksını tamamlayacağız. Karadeniz Sahil Yolu'nun Batı Karadeniz kısmına devam edeceğiz. Araç yoğunluğu fazla olan yerlere de bölünmüş yol yapacağız. Karayolları Genel Müdürlüğü yıllık ortalama 8 milyar lira yatırım yapıyor. Bu yıl 12 milyar liranın üzerinde yatırım hedefliyoruz. Artık otoyol çalışmalarını da hızlandıracağız.Türkiye'nin kuzey-güney doğu- batı ekseninde yeni otoyol yatırımlarımız olacak.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum