"Değişime Ayak Uydurmalıyız"

"Değişime Ayak Uydurmalıyız"
Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Eranıl, bugün başlayan 2014–2015 yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdi. Eranıl, hedeflerinin Altındağ’ı eğitimin Başkent’i yapmak olduğunu söyledi.

2014-2015 eğitim yılı başladı velilere en büyük tavsiyeniz ne olurdu?

2014-2015 eğitim öğretim yılı vatanımıza, milletimize, öğrencilerimize, velilerimize, tüm öğretmen ve yöneticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Velilerimize tavsiyem daha çok belki birinci madde olarak zaman konusunda dikkat çekebilirim. Zaman yönetimi çok önemli diye düşünüyorum eğer biz zamanı iyi yönetirsek planlamamızı iyi yapabilirsek iyi sonuçlar elde edebiliriz yoksa bir yılı daha heba etmiş olabiliriz. Zaman yönetimini şöyle formüle edebiliriz. Bir haftada 7 gün var, 7’yle 24’ü çarptığımızda 168 saat yapıyor bir haftada 8 saatin uykuda geçtiğini düşündüğümüzde ve yemekti başka şeylerdi bütün bunları çıkardığımızda haftada size 40 saat gibi bir vakit kalıyor. Eğer bu 40 saati iyi bir şekilde yönetebilirseniz çok olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Değil eğer televizyon karşısında, internet karşısında vaktimizi geçirirsek bu 40 saati öldürmüş oluyoruz. Ben her şeyden önce velilerimizin bu 40 saate çok sahip çıkmalarını ve planlamalarını tavsiye ediyorum. Bu planlamayı yapmak için tam zamanı çünkü senenin başında koydukları kurallarla birlikte bu zamanlamayı yaptıklarında çok olumlu sonuçlar elde edeceklerini düşünüyorum. Hafta içerisinde televizyonun düğmesini veliler tamamen kapatmalı. Genelde aileler çocuklarına git odanda ders çalış diyerek çocuğu odaya gönderiyor. Ancak kendileri de yüksek sesle televizyon izliyor. İster istemez çocukların aklı televizyonda oluyor. Bu nedenle çok iyi sonuçlar elde edemiyoruz. Bunun için bizde fedakarlık yaparak hafta içi televizyonun düğmesini kapatmalıyız. Böyle olunca derslerini yaparak verimli bir çalışma yapacaklarını düşünüyorum. Kavanozdaki taşlar diye çok meşhur bir hikaye vardır;çoğumuz okumuşuzdur.Eğer siz büyük taşları vaktinde yerine koyamazsanız sonrasında kumu veya suyu yerleştirmeniz oldukça zor olacaktır.O yüzden hayatımızdaki büyük taşları vaktinde yerine koymamız gerekiyor.Bunun da en iyi tarafı zamanı iyi bir şekilde planlamaktır.Biz genelde rüzgarın önünde savrulan yaprak gibi gelişigüzel yaşayan bir toplumuz.Dolayısıyla bundan kurtulup hayatımızı daha disipline etmek durumunda olduğumuzu düşünüyorum.

Altındağ İlçesi 2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılına hazır mı? Sıkıntılarınız nelerdir?

5400 öğretmenimiz 70.000 öğrencimiz ile bugün itibariyle eğitim öğretime hazır bulunmaktayız.Bu yıl farklı olarak milli eğitim bakanlığı tarafından ilçelere eş durumu ataması ile birçok öğretmen atandı.Öğretmen ataması bize nefes aldırdı çünkü biz daha önce ücretli öğretmenler ile bu boşlukları dolduruyorduk. Bu sene öğretmen arkadaşlarımızı boş sınıflara görevlendirdik. Aslında boş olan sınıf yok ancak öğretmenlerimiz doğum iznine ve hastalık izinlerine ayrılıyor. Bu sene boşlukları kadrolu olan ilçe emrine atanan öğretmenlerle doldurduğumuz için çok daha rahat bir yıl geçireceğiz.

GELECEK ÖĞRETMENLER UMUT VERİYOR

Aralık ayına kadar bini yönetici 35 bini öğretmen bu atamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her yıl 30-40 bin genç öğretmen ataması yapılıyor. Bunun şöyle bir avantajı var;yeni mezun olan öğretmen arkadaşlarımızın hem teknolojiyi çok iyi kullanması hem de öğrencilerle aynı dilde konuşuyor olmaları. Bazı arkadaşlarımızdan duymuşuzdur bizden sonraki nesiller çok kötü gelecek karanlık şeklinde. Ama ben tam tersini düşünüyorum yeni gelen arkadaşlarımızın çok daha donanımlı bir şekilde geldiklerini düşünüyorum. Bu anlamda gelecek öğretmenlerimize başarılar diliyorum.

Velilerden kardeşlerin farklı okullara gönderilmesine tepki var bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

E okulda 10 a yakın buton var ve bunun içinde kardeş butonu da mevcut. Bu maddeyi işlettiğinizde kardeşlerin farklı okullara verilmesi ve çocukların mağdur olması önlenecektir.4+4+4 sisteminde biri ilkokulda diğeri ortaokulda olan kardeşler aynı bahçe içerisinde değilse mecburen sıkıntı yaşanıyor.

DEĞİŞİME AYAK UYDURMALIYIZ

Eğitim sisteminde çok değişiklik yaşanıyor nerdeyse her sene bir değişim gerçekleştiriliyor bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Her sene yeni bir eğitim sistemi olur mu? Yada bu kadar hızlı değişim gerekli mi?Gibi sorular çok sorulur fakat biz de bu değişimi çok hızlı yaşıyoruz. Belki son 30 yılda olan değişim dünya tarihinin 2000 yıllık 5000 yıllık dönemini göz önünde bulundurduğuz da neredeyse eş değerdir. Biz bu değişime ayak uyduramazsak daha önce de olduğu gibi geri kalmaya mahkûmuz. O yüzden çağın gerektirdiği ne varsa hepsini yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Değişim kaçınılmaz olduğu için milli eğitimin değişmesini de doğal buluyorum.

DERSANELER OKUL ÖĞRETMENLERİNE  YAPILAN  BÜYÜK HAKSIZLIK

Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesini nasıl değerlendiriyorsunuz. Özel okullar sizin yükünüzü hafifletecek mi?

750.000 eğitim çalışanı var ve hepsinin öğrenciler üzerinde emeği sözkonusu. Bu eğitimciler 12 yıl boyunca okullarda ders veriyor ve 8 aylık kısa bir dönemde aracı bir kurum çocuklara şöyle bir cila vuruyor ve televizyonlarda reklamlar veriliyor;şu öğrenci şu dershaneden birinci çıktı diye. Bu okuldaki öğretmenlere yapılan müthiş bir haksızlık. Dolayısıyla böyle bir şeye imkân verilmemiş olacak. Her yıl aileler 4000 5000 lira dershane parası vermekten kurtulacak.

Son olarak Altındağ ilçesi olarak eğitimde hedefiniz nedir?

2014-2015 eğitim öğretim yılının vatanımıza milletimize hayırlı olmasını dileyerek eğitim çıtasının her geçen gün daha da ilerleyerek gitmesini temenni ediyorum.Altındağ’ın Türkiye’de kurulan ilk yer olarak düşündüğümüzdeeğitimi de burada bir başkent haline getirmeyi kendime borç olarak görüyorum. Her bir okulumuzu özel okul statüsüne çıkarmak hedefindeyiz. Altındağ çok güzel çalışmalar yapıyoruz ve bu anlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Haber Vaktim Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum