Türk Ailenin Feryadı: Oğlumuzu IŞİD Aldı

Türk Ailenin Feryadı: Oğlumuzu IŞİD Aldı
Almanya'nın Ahlen kentinde yaşayan 18 yaşındaki T.G.'nin ailesi çocuklarının IŞİD'e katılmış olabileceği şüphesiyle polise başvurdu. Polis ve aile, T.G.'nin bulunması için her yeri arıyor.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'ndeki Ahlen kentinde yaşayan 18 yaşındaki T.G.'nin ailesi oğullarının IŞİD'e katılmış olabileceğini öne sürerek polise başvurdu. Gencin babası M.G. oğullarının kendilerine bir not bırakıp evden ayrıldığını ve o gittikten sonra şifresini bulup sosyal medyadaki yazışmalarını okuduktan sonra IŞİD'e katıldığını anladıklarını belirtti. M.G. oğlunu görenlerin kendilerine ya da polise başvurmalarını istedi.

Yılbaşından beri değişmeye başladı Oğulları gibi çevreden 6-7 gencin daha IŞİD'e katılmak için gittiğini tahmin ettiklerini belirten baba M.G. başlarından geçen olayı şöyle anlattı:

OĞLUMUZDA DEĞİŞİKLİKLER FARKETTİK 

"Yılbaşından beri biz oğlumuzdaki değişiklikleri fark etmeye başladık. Gizli şekilde internette ve telefonda birileriyle görüşüyordu. İki Facebook adresi varmış ve biriyle ailesiyle görüşürken diğerinden haberimiz yoktu. Onun gittikten sonra dün akşam farkına vardık. Orada konuştuğu kişilere, ne cevap gelecek diye oğlum adına, birkaç şey yazdık. Bize Suriye'den, Irak'tan, Almanya'dan cevaplar geldi.

Bu çevreden 6-7 yerden haber aldık, buralardan da gençleri toplamışlar. Oğlumuz evden ayrılınca Ahlen polisine gittik. Onlar da bize oğlumuzun 18 yaşını doldurduğunu ve istediği taktirde dünyanın hangi ülkesine istiyorsa oraya özgürce gidebileceğini, kendilerinin hiçbir şey yapamayacağını söylediler. Daha sonra gittiğimiz Hamm polisi ise bizimle çok ilgilendi, 4-5 saat ifade verdik ve çocuğumuzun bulunması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum