IŞİD’e Şok Destek

IŞİD’e Şok Destek
Ürdün'ün ANB Televizyonu’nda bir açık oturumda konuşan Filistin asıllı Ürdünlü siyasetçi Muhammed Bayud el-Temimi, terör örgütü IŞİD’in akidesinin Kuran ve Sünnet'e dayalı olduğunu ve İslam’ın kendisini temsil ettiğini öne sürdü.

Irak Şam İslam Devleti hakkında konuşan akademisyenlerin, analistlerin ve televizyon muhabirlerinin söyledikleriyle tamamen raydan çıktığını iddia eden Temimi, “İslam Devleti'ni İran'ın ürünü, Amerika'nın ürünü, Suriye rejiminin ürünü, dünyadaki bütün şeytanların ürünü olmakla suçladılar. Fakat şu aşikar olmuştur ki, İslam Devleti bütün bu tarafların her biriyle ve hepsiyle topyekün bir savaş yürütüyor” dedi.

Suriye'de Nusayri Alevi rejimini ezen ve askeri gücünün omurgasını kıran gücün de IŞİD olduğunu öne süren Temimi, “Rakka'daki 17'inci Fırka'da, 93'üncü Tugay'da ve Tabaka askeri havaalanında. İslam Devleti, Suriye'de Nusayri Alevi rejimin üzerine gidiyor, Irak'ta ise İran nüfuzunun üzerine gidiyor. İslam Devleti'nin akidesi, Kuran'dan ve Sünnet'ten gelmektedir. İslam Devleti'nin fikri, akidesi ve menheci Kuran ve Sünnet'tir. Eğer gerçeği söylemek istiyorsak gerçek budur” şeklinde konuştu.

Amerika’nın ‘çekirdek koalisyon’ girişimiyle dünyanın iki kampa bölündüğünü belirten Temimi, çatışmanın ‘kanlı’ geçeceğini ise şu sözlerle ifade etti: “Daiş fikriyatı' diye birşey yoktur. İslam vardır. Dün Tabaka havaalanında kesilen Suriye askerleri, 100 bin kere kesilmeyi hak etmişlerdi. Onlar onbinlerce müslümanı katlettiler. Halep'e her gün 100 varil bombası attılar. Çocukları, kadınları öldürdüler. Suriye'nin şehirlerini yıktılar. Varil bombaları Tabka havaalanında yapılıyordu. Bu bombalar bütün Suriye halkını katletti. Eğer bu müslümanlar terörist iseler, ben bu teröristleri selamlıyorum! Irak Şam İslam Devleti'ni selamlıyorum! Elleriniz mübarek olsun! İlerleyin!”

Ürdün, her ne kadar İngiliz ve BATI sultası altında olsa da, IŞİD ve diğer bazı konularda çoksesliliğin hüküm sürebildiği; IŞİD taraftarlarının da kendilerini ifade edebildiği ender ülkeler arasında yer alıyor.

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum