Mısır'da 15 İhvan Üyesine Müebbet Hapis

Mısır'da 15 İhvan Üyesine Müebbet Hapis
Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 14 kişinin ömür boyu hapse mahkum edildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire'nin güneyindeki Polis Akademisinde yer alan Giza Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Bedii ve 14 İhvan lideri, "Bahru'l Azam olayları" olarak bilinen davada temyiz yolu açık olmak kaydıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıkların yaklaşık 15 dakika süren duruşmanın ardından verilen karara tepki olarak demir kafesin arkasından "askeri yönetim düşsün", "askeri yargı düşsün" şeklinde seslendiği belirtildi.

AA muhabirine konuşan Bedii'nin avukatı Usame Hulv, duruşmada savunma heyetinin bulunmadığı bilgisini vererek, söz konusu kararı temyize götüreceklerini söyledi.

Müebbet hapis cezası verilen 15 kişi arasında, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin yanısıra Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, HAP Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi ve eski Tedarik Bakanı Basim Avde de bulunuyor.

Mısır Başsavcılığı, sanıkları "16 Temmuz 2013'te Giza'daki El-Bahru'l Azam Caddesi'nde meydana gelen olaylarda göstericileri şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla mahkemeye sevk etmişti.

Bedii hakkında daha önce de kamuoyunda "İstikame Camisi olayları" ve "Kalyub kentinde yol kesme" olarak bilinen iki ayrı davada daha müebbet hapis cezası verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.