Sabancı, Davutoğlu ve Babacan'a Dikkat Çekti

Sabancı, Davutoğlu ve Babacan'a Dikkat Çekti
Güler Sabancı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ekonomi alanında yaptığı açıklamalara dikkat çekti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Brisa'nın Sabancı Center'da yapılan "Sürdürülebilir Değişim Konferansı"ndaki konuşmasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ekonomi alanında yaptığı açıklamalara dikkat çekti.

Sabancı, "Sayın Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaları ve Sayın Ali Babacan'ın sanayiye, önem ve öncelik atfeden açıklamalarını umutla karşılıyoruz" dedi ve ekledi:

"Dünyada ki ekonomik ve siyasi gelişmeler, çevre ülkelerde yaşananlar, iklim değişikliğinin etkileri, ülkemizdeki uzun süren seçim süreci göz önüne alındığında; dirayetle uygulanan mali disiplin ile Türkiye'nin yüzde 3-4 bandından büyüdüğünü görüyoruz. Bu büyüme iyi bir performans olarak kabul edilebilir."

"SANAYİYE, ÖNEM VE ÖNCELİK ATFEDEN AÇIKLAMALARINI UMUTLA KARŞILIYORUZ"

Ancak gelecekte bunun yeterli olmayacağını belirten Güler Sabancı, "Hedefimiz, makro istikrarı bozmadan yüzde 5-6 büyümeyi başarmamız lazım. Toplumsal barış, hukuk reformu, yeni anayasa ve birlik beraberlik içinde yarınına güvenen bir ülke olmamız tabi ki her şeyin başı" dedi ve şöyle konuştu:

"Ancak, en az yüzde 5-6 büyümeyi gerçekleştirebilmemiz için ekonomik ve sanayi politikamızda kapsamlı uzun vadeli, cesur ve gerçekçi reform gerekiyor. Dünyada katma değer zincirleri, yeni teknolojilerle, baş döndürücü bir şekilde değişiyor. Sizler bu değişimin içinde yaşıyorsunuz. Yeni teknolojiler, inovasyon, girişimcilikle beraber hizmet sektörüyle, sanayi sektörü arasında ki sınırları kaldırıyor. Türkiye ancak bu yeni teknoloji devrimine öncelikle sanayisiyle entegre olursa istediğimiz hızlı büyüme dönemine girebilir. Bu bağlamda Sayın Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaları ve Sayın Ali Babacan'ın sanayiye, önem ve öncelik atfeden açıklamalarını umutla karşılıyoruz."

"BİZİ ÇOK MEMNUN ETTİ"

Sanayi ve üretimin uzun vadeli, sabırlı, sebatlı olmayı gerektirdiğine dikkat çeken Sabancı, "İşte Brisa'nın 25. konferansındayız. Yıllar gerektiriyor, emek istiyor ve sabır gerektiriyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Sayın Davutoğlu'nun Türkiye ekonomisi ile ilgili konulara uzun vadeli bakış açısına sahip olduklarını söylemesi, hükümet programında önümüzde ki 2015-2018 dönemine yönelik sanayi strateji çalışmasının öngörülmesi bizi çok memnun etti. Geleceğin teknolojilerini göz önüne alan sürdürülebilirliği ve rekabetçiliği ön planda tutan, dinamik gençliğimizin eğitim ihtiyacına yön verecek; sermaye ve finansman altyapımızı daha uzun vadeye yönlendirecek, iş gücü ve vergi politikalarını, atılım yapmamızı sağlayacak şekilde düzenleyen, yeni bir sanayi politikasını içeren çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.