Kurbanlık Alırken Bunlara Dikkat

Kurbanlık Alırken Bunlara Dikkat
Uzmanlar, kurbanlık hayvanlarda bulunması gerekenleri ve kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar kurbanlık almaya başladı. Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, kurbanlık alacak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Vatandaşlara uyarıda bulunan Yılmaz, kurbanlık alırken kurbanın, sağlıklı, besili olması, il dışından gelen hayvanların veteriner sağlık raporunun bulunması, kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların yanlarında pasaportlarının bulunması, küçükbaş hayvanların yanında nakil belgelerinin olması gerektiğini söyledi.

KURBANLIK ALAN DA SATAN DA BUNLARA DİKKAT ETMELİ

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz, kurbanlık alacaklara ve satacaklara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada, "Kurbanlık alırken ve sonrasında dikkat etmemiz gereken kurallar var. Bunlardan ilki küpesiz hayvanları kesinlikle kurbanlık olarak almamalarını tavsiye ediyorum.

Hayvan kimlik kartı yani pasaport dediğimiz belgeye sahip olmayan hayvanların, vatandaşlarımız tarafından kurbanlık olarak alınmamasını istiyoruz. Başka illerden gelen hayvanlarda da kesinlikle veteriner sağlık raporu belgesinin aranması gerekmektedir. Bu belgeler hayvanların hastalıklardan uzak olduğunun belgesidir bu yüzden alınmalıdır" dedi.

Alınacak kurbanlıkların fiziki görünüşlerine de değinen Yılmaz, "Kurbanlık hayvanların belirgin olarak zayıf, kılları karışık ve mat görünen hayvanları kurbanlık olarak tercih etmeyeceğiz. Aynı şekilde bakışları durgun ve dış görünümü cansız olan hayvanları da kurbanlık olarak tercih etmeyeceğiz. Ayrıca çevresine karşı aşırı tepkili veya aşırı duyarsız olan hayvanları da yine kurbanlık olarak tercih etmeyeceğiz. Gözlerinde ağzında, burnun da akıntı olan ve gebe olan hayvanları da kurbanlık olarak almayacağız" diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.