BM'den Gazze'ye Malzeme Dirişi İçin Adım

BM'den Gazze'ye Malzeme Dirişi İçin Adım
BM, Gazze'ye inşaat malzemesi girişi için üçlü mekanizma kurulduğunu bildirdi

BM Genel Sekreteri'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, Gazze'nin yeniden inşası amacıyla bölgeye BM denetiminde inşaat malzemesi sokulması için İsrail ve Filistin'in anlaştığını söyledi.

Robert Serry, BM Güvenlik Konseyi'ne bölgedeki son gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Serry, İsrail saldırılarında yıkılan ya da tahrip olan evler ve alt yapı tesislerinin yeniden inşasının önemine değindi.

Bu amaçla İsrail, Filistin yönetimi ve BM arasında üçlü mekanizma kurulduğunu kaydeden Serry, "Kurulan mekanizmayla Gazze'de hem özel hem de kamu sektörü inşaat malzemesi alabilecek" dedi.

Gazze'nin tekrar ayağa kaldırılması için çok miktarda inşaat malzemesi gerektiğini vurgulayan Serry, Gazze'de ilk defa lisanslı özel sektör firmalarının da dışarıdan malzeme getirebileceğini kaydetti.

Bu süreçte inşaat giderlerinin karşılanması için bağışların da kullanılabileceğini dile getiren Serry, uluslararası toplumun desteğinin beklendiğini ifade etti.

Denetim sorumluluğunun BM'de olacağını kaydeden Serry, bunun için BM Genel Sekreterliği'nden daha fazla personel görevlendirilmesini istediklerini söyledi.

Serry, bu anlaşmanın "ümit verici ancak geçici bir adım" olduğunu belirterek, sorunun kalıcı olarak giderilmesi için iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.