Bakanların Adıyla Dolandıran Kadının Pes Dedirten Yöntemi

Bakanların Adıyla Dolandıran Kadının Pes Dedirten Yöntemi
Bakanların adını kullanan kadın dolandırıcının yöntemi pes dedirtti.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde daha önce belediyede çalışan bir kadın, Ankara’da bakan danışmanı olarak kendisini tanıtarak, belediyelere ait tesisleri işletmeye verme vaadiyle bir çok kişiyi dolandırdı.

Aldığı rüşveti hesabına yatırtan dolandırıcı kadın, sonrasında tesisi verdiğine dair sahte sözleşme bile imzaladı. Kadının dolandırıcılığı başka bir suçtan dolayı denetimli serbestlik altında olduğu sırada yaptığı iddia edildi.

Bir süre Adapazarı Belediyesi’nde çalıştıktan sonra Ankara’ya yerleşen M.S. adlı kadın Adapazarı’nda A.Ö. isimli bir kadın vasıtasıyla ulaştığı kişileri kamudan ihale almak ve iş bulma vaadiyle dolandırdığı belirtildi. M.S., kendisini iki bakanın yakın dostu ve danışmanı olarak tanıtarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Şemsiyeli Park’ın işletmesini birbirinden habersiz birkaç kişiye sattığı ortaya çıktı. M.S.’nin kurbanlarından biri de Sakaryalı Serap Çilingir oldu.

bakanlarin_adiyla_dolandiran_kadin_pes_dedirtti_1410947963_6059.jpg

Sakaryalı A.Ö. vasıtasıyla kendisine ulaşan M.S. ile görüşmek için Ankara’ya gittiğini belirten Çilingir, parkın işletmesini kendisine vermesi karşılığında M.S’ye 50 bin lira verdiğini söyledi. M.S.’nin işletme devri olduktan sonra 50 bin lira daha istediğini vurgulayan Çilingir, "Hesabına yatırdığımız makbuzlar elimizde. Parkın 30 Ağustos itibariyle işletmeciliğinin bize verileceğine dair sözleşme verip imzaladı.

Ancak başkalarına da aynı sözü vermiş. Böylece dolandırıldığımızı öğrendik. Parkı şu anda belediyenin şirketi işletiyor. Hem A.Ö, hem de M.S hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu kadınların durdurulması lazım." dedi.

DENETİMLİ SERBESTLİK ALTINDAYKEN YAPMIŞ

Çilingir, M.S. ile en son görüştüğünde ‘Paranızı yedim’ ifadesini kullandığını, daha sonra hiçbir şekilde görüşemediğini, telefonlara çıkmadığını anlattı. M.S.’nin işlediği bur suçtan doyalı mahkum olduğunu, denetimli serbestlik kapsamında cezasını Ankara Halk Eğitim Merkezi’nde temizlik yaparak çektiğini öğrendiğini dile getiren Çilingir, "Oturduğu yere Ankara’ya gittim, orada da birkaç kişiyi dolandırmış. Evini taşımış. Denetimli serbestlik altındayken bizi bu şekilde kandırıyor." diye konuştu.

M.S.’nin dolandırdığı Ekrem Sağlık ise tabiri caizse basiretlerinin bağlandığını belirterek "Faruk Çelik ve Hayati Yazıcı’nın çok yakın dostu olduğunu söyleyerek, yüksek ikna kabiliyetini de kullanarak bizi kandırdı. Böyle bir boşluğa böyle bir hataya düştük. Zamanında İstanbul’un Galata Köprüsü’nü satan meşhur Sülün Osman vardı. Bence bu M.S., A.Ö. on tane Sülün Osman’a bedel. Bu kadınlara çok dikkat edilsin, mağdur olmasınlar." ifadesini kullandı. M.S.’ye ise ulaşılamadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum