New York Times'ın Erdoğan Haberi Ceylan Yeginsu'nun

New York Times'ın Erdoğan Haberi Ceylan Yeginsu'nun
BBC'de Türkiye karşıtı haberlerin sahibi olan Selin Girit'in ardından şimdi de New York Times'a çalışan Ceylan Yeginsu çıktı..

Gezi olaylarının ardından Türkiye karşıtı yapılan haberlerin hemen hepsinde Selin Girit'in imzası vardı. Sıkı bir gezi destekçisi olan Selin Girit, BBC'ye Türkiye aleyhinde algı oluşturması için haberler hazırlıyor, eylemcilere müdahale eden polisi ve o polise emri veren yöneticileri "cani" gibi göstermeye çalışıyordu.

Öyle ki Selin Girit hükümetin zor duruma düşmesi için gezicileri alış veriş yapmamaya, bu şekilde ekonomiyi sekteye uğratmaya bile davet etmişti.

İNGİLİZ SELİN'DEN SONRA AMERİKALI CEYLAN

Gezicilerin Selin Girit sevdası yerini New York Times muhabiri Ceylan Yeginsu'ya bıraktı. Yeginsu, önceki gün IŞİD'e katılımlarla ilgili Türkiye üzerinden bir haber yaptı. Haberde, özellikle Ankara'nın Hacıbayram Mahallesi mevkiinden IŞİD'e katılımların yoğunluğuna dikkat çekildi.

5723484270_872f29ff52_o1.jpg

IŞİD KONUSUNDA TÜRKİYE KARŞITI ALGI ÇABASI

Haberde kullanılan fotoğraf ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ait olan, Hacı Bayram Veli Camisi'nden çıkışta çekilen bir fotoğraftı. Yengisu'nun ve New York Times'ın bu fotoğrafı, IŞİD'e katılımlarla ilgili bir haberde kullanması, Türkiye'yi IŞİD konusunda köşeye sıkıştırmak isteyen küresel güçlerin bir oyunu olarak yorumlandı.

ceylan_102.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum