AA'dan Aydınlık'ın Haberine Tekzip

AA'dan Aydınlık'ın Haberine Tekzip
Anadolu Ajansı'nın, Aydınlık gazetesine gönderdiği tekzipte, "AA ve yöneticileri hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca herhangi bir dosya hazırlanmamış ve inceleme gerçekleştirilmemiştir" denildi.

 Anadolu Ajansı (AA), Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk hakkında, "şeref ve haysiyetini ihlal eden" köşe yazısı yayımladığı gerekçesiyle, Aydınlık gazetesine ihtar göndererek, cevap ve düzeltme talebinde bulundu.

AA Avukatı Şerife Gül Arıman tarafından, noter aracılığıyla gönderilen ihtarnamede, Aydınlık gazetesinin 15. sayfasında, Murat Şimşek'e ait "Yeni Yetmeler Hızlı Başladı" başlıklı bir köşe yazısının yayımlandığı belirtildi.

Söz konusu yazının içeriğinin hukuki dayanaktan yoksun ve gerçeğe aykırı olduğu ifade edilen ihtarnamede, hukuki mesnetten yoksun, gerçeğe aykırı, yanıltıcı haberlerle Öztürk'ün şeref ve haysiyet haklarının ihlal edildiği kaydedildi.

İhtarda, Basın Kanunu'nun 14. maddesi uyarınca, şu cevap ve düzeltme metninin yayımlanması talep edildi:

"Aydınlık gazetesinin 17 Eylül 2014 tarihli baskısının 15. sayfasında yer alan 'Yeni Yetmeler Hızlı Başladı' başlıklı yayımlanan Murat Şimşek'e ait köşe yazısında, müvekkil hakkında gerçeğe aykırı beyanlar, itibarı zedeleyici, kişilik haklarına saldırı sayılabilecek ve kabul edilemez ifadeler yer almakta olup, bu ifadelerle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

Yazı içeriği hukuki dayanaktan yoksun olup, gerçeğe aykırı ifadeler bulunmaktadır. Haberdeki "(Kulislere göre) Tayyip Erdoğan'a, Öztürk ile ilgili çeşitli iddialar içeren bir dosya sunuldu. Erdoğan da Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdi, ardından Arınç'tan Öztürk'ü görevden almasını istedi. Ancak Bülent Arınç, Öztürk'ün arkasında durdu, görevden almadı" ifadeleri hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamakta ve müvekkili karalama amacı gütmektedir. Müvekkil Anadolu Ajansı ve yöneticileri hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından herhangi bir dosya hazırlanmamış ve herhangi bir inceleme gerçekleştirilmemiştir. Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve Anadolu Ajansı, kurmaca bir hikaye ile zan altında bırakılmak istenmektedir. Müvekkillerin kişilik haklarını hedef alan saldırılar hakkında sorumlu kişiler için yasal yollara başvurulacaktır.

Kamuoyunu yanlış yönlendiren, yanıltan ve herhangi bir gerçekliğe dayanmayan haber ve yorumlar sebebiyle kamuoyunun bilgisine sunulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.