Silah Kanun Tasarısı Nihayet Raftan İniyor

Silah Kanun Tasarısı Nihayet Raftan İniyor
Silah Kanun Tasarısı yeni yasama döneminin ilk yarısında komisyonda yeniden görüşülecek.

İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, 2009’da Meclis’e sunulmasından bu yana, defalarca İçişleri Komisyonu’na gelen ancak bir türlü yasalaşamayan tasarının raftan ineceğini söyledi. 

2013 Nisan ayında hükümetin tasarıyı yenileme çalışmasının ardından Meclis’in tatile girmesi, İçişleri Komisyonu Başkanlığı’nın el değiştirmesi ile bir türlü görüşülemeyen tasarıda bugüne kadar ilk iki madde kabul edilmişti. Komisyon’da yeniden ele alınacak Silah Kanunu tasarısı son haliyle özetle şu düzenlemeleri içeriyor: 

➤ Biber gazı ilk kez ‘silah’ olarak tanımlanıyor. Piyasada vatandaşa satılan biber gazındaki kimyasal etken madde, polisin kullandığından yüzde 12 oranından düşük olacak ve 18 yaşından küçüklere satılamayacak. 

➤ İzinsiz biber gazı imal ve ithal edenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. 

➤ Milli Savunma Bakanlığı, TSK, MİT, Emniyet ve Jandarma Genel Komutanlığı görevlerine uygun her türlü silah ithal edebilecek. 

➤ İzinsiz kalaşnikof, lav silahı gibi savaş silahı imal veya ithal edenlere en az 10 yıl hapis ve 200 bin TL’ye kadar para cezası verilecek. 

➤ Düğün törenleri, bar, pavyon, gece kulübü gibi alkollü içki tüketilen eğlence yerlerine silahla girilmesi yasak olacak. Yasağa aykırı hareket edenlere 2 bin TL para cezası uygulanacak. 

➤ Uyuşturucu kullanan kişinin ruhsatı iptal edilecek ve 5 yıl boyunca verilmeyecek. Birden fazla kere alkollü ve silahlı yakalanan da aynı cezayı alacak. 

Güneş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.