Uydu Alıcısını Kapan Bakın Nereye Gitti

Uydu Alıcısını Kapan Bakın Nereye Gitti
Televizyon yayın kuruluşlarının gece yarısı itibarı ile Türksat 4A uydusunu geçmesi sebebiyle yayınları alamayan vatandaşlar uydu alıcılarıyla birlikte televizyon tamircilerinin yolunu tuttu.

Televizyon yayın kuruluşlarının gece yarısı itibarı ile Türksat 4A uydusunu geçmesi sebebiyle Yozgat’ta yayınları alamayan vatandaşlar uydu alıcılarıyla birlikte televizyon tamircilerinin yolunu tuttu.

Gece yarısı itibariyle bütün televizyon yayın kuruluşları Türkiye’nin yeni uydusu olan Türksat 4A uydusuna geçti. Uydu alıcılarının frekanslarını ayarlamayan vatandaşlar, sabah kalktıklarında televizyonlarının uydu sinyalini alamadığını görünce tamircilere akın etti.

Ayşe Kaplan (65) isimli kadın sabah kalktığında televizyonunun çalışmadığını belirterek, “Ben frekansların değişeceğini biliyordum fakat televizyonların kanalları göstermeyeceğini bilmiyordum. Sabah kahvaltımı dahi yapmadan tamirciye geldim. O da sağ olsun ayarladı verdi. 10 liraya ayarlıyorlarmış, ben de 10 lira ücretini ödedim ancak parası olmayanlar ne yapacak?” dedi.

Cafer Avcı isimli vatandaş kendisinin şehir dışında olduğunu belirterek, “Eve geldiğimde televizyon çalışmıyordu. Öğrendim ki uydu alıcılarının ayarlanması gerekiyormuş. Ben de televizyon tamircisine geldim, ayarları yaptıracağım” diye konuştu.

Musa Ünal isimli televizyon tamircisi sabah 07.00’den itibaren vatandaşların uydu alıcılarını ayarlatmak için gelmeye başladığını belirterek, “Vatandaşların bir kısmı güncellemesini kendisi yaparken çoğu yapamadığı için bizlere getiriyor. Bizler de 20 dakika gibi bir sürede güncellemesini yapıyoruz” dedi.

Uydu güncellemesinden 10 lira ücret aldıklarını ifade eden Ünal, “Frekansların değişmesi bizim açımızdan iyi oldu, işlerimiz arttı” diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum