Yemen'de Çatışma

Yemen'de Çatışma
Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi ve ordu arasında çıkan çatışmalarda 2 asker hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin evinin yakınlarında Husi Ensarullah Hareketi ve ordu arasında çıkan çatışmalarda ilk belirlemelere göre 2 asker hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sana'nın kuzeyindeki Şemlan mahallesinde yer alan Es-Selasin caddesinde, Ensarullah Hareketi ve ordu mensupları arasında yaşanan gerginlik çatışmaya dönüştü. Çıkan olaylarda 2 asker öldü, 30 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları, Şemlan mahallesinde çatışmaların yaşandığı bölgelerde toplu göçlerin olduğunu kaydetti.

Kaynaklar, çatışmaların yaşandığı yere yaklaşık 8 kilometre mesafedeki Es-Sittin caddesinde Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin evinin önünde tankların konuşlandırıldığını aktardı.

Çatışmalara ilişkin henüz iki taraftan da açıklama gelmedi.

Öte yandan hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Hadi başkanlığında hükümet üyeleri, üst düzey devlet, ordu ve emniyet güçleri yetkilileri şu sıralarda olağanüstü toplantı düzenliyor.

Husi militanlarıyla Yemen ordusuna bağlı güçler arasındaki çatışmalar başkent Sana ve kuzeydeki Cevf kenti çevresinde yoğunlaşıyor. Cevf, ayrıca sahip olduğu doğal gaz ve petrol kaynaklarıyla ülke bütçesine en çok gelir sağlayan Marib kentine yakın olması nedeniyle de ülke için stratejik önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.