Bakan Işık Elektrikli Minibüsü Test Etti

Bakan Işık Elektrikli Minibüsü Test Etti
Bakan Işık, Derindere Motorlu Araçlar firmasının ortak ürünü, yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan yerli minibüsü test etti.

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Derindere Motorlu Araçlar (DMA) firmasının ortak ürünü, yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan yerli minibüsü test etti.

Test sürüşü sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Işık, aracı çok beğendiğini kaydetti.

Bakan Işık, elektrikli araçların dünyada her geçen gün gelişen ve geleceğin teknolojisi olarak görülen bir konu olduğunu belirterek "Bu noktada bütün ülkelerin çok ciddi gayreti var. Türkiye olarak da biz bu yarışın dışında kalmak istemiyoruz" dedi.

Işık, bu kapsamda çok yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini, üniversitelerin bu konuya yoğunlaşmasının da ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

Elektrikli araç konusunun Türkiye’de yeni ve çok hızlı gelişen bir alan olduğuna işaret eden Işık, "gelecek 3-4 altın yılın iyi değerlendirilmesi" gerektiğini aktardı.

Bakanlığın yerli otomobil konusunda yaptığı çalışmanın sürdüğünü ve gayet iyi gittiğini bildiren Işık, "Olumlu gelişmeler var. O gelişmeler belli bir noktaya geldiği zaman paylaşacağız. Hedefimiz 2020’den önce bir Türk markasını başta Türkiye’nin sonrada dünyanın yollarına çıkarmak” diye konuştu.

Bakan Işık daha sonra İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile İTÜ Yerleşkesi'nde aracın yapıldığı Ar-Ge merkezini gezerek, DMA Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol'dan bilgi aldı.

Verilen bilgiye göre, Bakan Işık'ın test ettiği yerli minibüsün üretimiyle ilgili proje 3 ay sürdü. Şu anda prototip olan minibüs, gerekli testler tamamlandıktan sonra İTÜ merkez yerleşkesi içindeki ring seferlerinde kullanılmaya başlanacak. Bu sayede İTÜ Yeşil Kampüs Projesi'nin en önemli parçalarından biri olan yerleşke içindeki karbon salınımının azaltılmasına yönelik büyük bir adım atılacak.

Tam dolum süresi 2 saat olan aracın, dolu aküyle 350-400 kilometre katedebildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.