Davutoğlu: "Eğer Azerbaycan Böyle Olmasaydı..."

Davutoğlu: "Eğer Azerbaycan Böyle Olmasaydı..."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le birlikte düzenlediği basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre bölgelere bakıldığında, dünyaya bakıldığında iki tane başarı hikayesi anlatılmak istenirse, Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, bütün Avrasya'da, Türkiye ve Azerbaycan iki başarı hikayesidir. Omuz omuza yürüyen iki kardeşin başarı hikayesidir.

AZERBAYCAN KUDRETLİ BİR DEVLET OLMASAYDI

Eğer Azerbaycan böyle kudretli bir devlet olmasaydı. Bir millet iki devlet sadece sözde kalırdı. Bu projenin gerçekleşmesi projesinde bulunmak bize onur veriyor. Ermenistan olumsuz tavrını sürdürmeye devam edince tüm bu projelerin dışında kalıyor.

TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN YANINDA

Ele ele verince kazanan sadece biz olmuyoruz. "(Karabağ sorunu) Azerbaycan topraklarının herbir santimetre karesi kurtulana kadar Türkiye, Azerbaycan'ın verdiği mücadelenin yanında olacaktır.
Uluslararası hukuk bunu böyle söylüyor. Uluslararası hukukun gereği yapılana kadar da Türkiye ile Azerbaycan omuz omuza bölgeyi barış bölgesi yapmak için çaba sarf edecektir ve Azerbaycan'a yönelecek her türlü olumsuz tavır, Azerbaycan'da olduğu kadar, Türkiye'de de aynı tepkiyi görür." Türkiye Azerbaycan'ın yanında olacaktır.

TİCARET HACMİ 15 MİLYAR'A ÇIKACAK

Azerbaycan'ın yüreğine düşecek en küçük ateş Türkiye'nin yüreğine düşecektir. Biz nerede Azerbaycan'ın bayrağını görsek gurur duyuyoruz. 5 milyar ticaret hacmini 2015'te 15'e çıkarmaya kararlıyız. Ben birinci evimde bulunmaktan gurur duyuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.