Kurbanlıklar Yeni Sahiplerini Bekliyor

Kurbanlıklar Yeni Sahiplerini Bekliyor
Türkiye’nin en büyük ve en modern tesisi olan Altındağ Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı, yaklaşan Kurban Bayramı’na hazır..

İşte Türkiye'nin en büyük ve en modern kurban satış ve kesim alanı:

Türkiye’nin çeşitli illerinden kurbanlıklarını satmaya gelen hayvancılar ile büyük ve küçükbaş hayvanlar tesisteki yerlerini aldı. 365 hayvan barınağına yerleştirilen yaklaşık 7500 büyük ve küçükbaş hayvan, yeni sahiplerini beklemeye başladı. Kurban satıcılarının büyük ilgi gösterdiği tesiste, hiç boş yer kalmazken, ilk günlerde gösterilen yoğun ilgi ve satışlar kurban satıcılarının yüzünü güldürdü.

Temizlik, düzen ve konforun adresi…

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde açılışı yapılan, temizliği, düzeni ve konforu ile Altındağlı vatandaşlardan tam not alan Kurban Satış ve Kesim Alanı’na, hayvan satıcıları olduğu kadar vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Kurbanlıklarını Altındağ Belediyesi güvencesiyle hizmet veren tesisten almak isteyen vatandaşlar, tesisin işleyişi ve düzeninden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

200 dönümlük bir arazi üzerinde kurulan, modern hayvan barınakları, son teknoloji kesimhanesi, sosyal tesisleri ve otoparkı ile Kurban Bayramı’nda ibadetini yerine getirmek isteyen Ankaralıların birinci tercihi olan “Kurban Satış ve Kesim Alanı”nın, bu Kurban Bayramı’nda da yine yüzleri güldürmesi bekleniyor.

“Tesisimizden çok memnunuz. Allah razı olsun…”

Çorum’un Sungurlu ilçesinden hayvanlarını satmak için getiren Recep Çaylan, Altındağ Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı’nı çok beğendiğini söyledi. “Çadırlardan kurtulduk. Yatacak yerimiz, sosyal tesisimiz, banyomuz bile var. Hayvanlarımızı güvende… 10 numara tesis olmuş. Birçok yere hayvanlarımızı götürdük. Bundan daha iyisini görmedim.” diyen Çaylan, Altındağ Belediyesi’ne teşekkür etti.

Muş’un Bulanık ilçesinden Ankara’ya satış yapmak için gelen Yusuf Çelik ise “Kurbanlıklarımızı aldık, geldik. Hepsi kurbanlık olmaya uygun, sağlıklı ve temiz… 51 kurbanlık getirdim. 27 tanesini ilk 5 günde sattım. Tesisimizden çok memnunuz. Yağmur çamur görmüyoruz. Allah razı olsun…” dedi.

resimler-001.jpg

“Tüm Ankaralıları “Kurban Satış ve Kesim Alanı”na davet ediyorum.”

Tüm Ankaralıları “Kurban Satış ve Kesim Alanı”na davet eden Başkan Tiryaki “Vatandaşlarımız kurbanlıklarını bu alandan satın aldıktan sonra, gönül rahatlığıyla yine aynı yerde kestirebilecek. Tesiste ilk olarak devirme kabinine yerleştirilen kurbanlıkların kesme işlemi, profesyonel kasaplar eşliğinde başlıyor. Kurbanlıklar daha sonra raylı sistem aracılığıyla göğüs kısımlarının açılacağı bölmeye ulaşıyor. Aktarma işlemi gerçekleştikten sonra derisi yüzülen kurbanlıkların içi tamamen temizleniyor. En son aşama da ise kurbanlıklar ikiye ayrılarak, ardından da dört parça halinde sahiplerine teslim ediliyor.” diyerek tesis hakkında bilgi verdi.

Habervaktim.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum