Bakan Çelik'ten Kritik HSYK Vurgusu

Bakan Çelik'ten Kritik HSYK Vurgusu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "HSYK çoğulcu bir yapıda olmalı. Aksi takdirde HSYK'nın meşruiyeti tartışılır." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 12 Ekim'de gerçekleştirilecek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine ilişkin, "HSYK çoğulcu bir yapıda olmalı. Aksi takdirde HSYK'nın meşruiyeti tartışılır" dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yargının, adaleti sağlamanın peşinde koşması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de uzun yıllar vesayet anlayışını yıkma mücadelesi verildiğini ve bunda başarılı olunduğunu dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

ÇANKAYA İÇİN SON KALE DİYORLARDI

"Türkiye bunları aştı, vesayet anlayışını geride bıraktı. Hatta birileri, hiç unutmuyorum, Sayın Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçileceği zaman Çankaya için 'Son kale de elden gidiyor' demişti. Bakış açısını görüyor musunuz?

"HSYK ÇOĞULCU BİR YAPI OLMALI"

Yani böyle kendileri için kurtarılmış alanlar, elde tutulan alanlar, millete rağmen iş gördükleri alanlar şeklinde tanımlamaların yapıldığı bir dönemden Türkiye geçiyor. Şunu net bir şekilde ifade etmek gerekiyor; HSYK çoğulcu bir yapıda olmalı. Aksi takdirde HSYK'nın meşruiyeti tartışılır. Bunu net olarak ifade ediyorum. Birileri sivil alanda hizmet yapıyorsa, hizmet yaptığına inanıyorsa ve bu konuda samimiyse devletin kurumlarını ele geçirme gibi bir görüntüyü, bir mücadele içinde oldukları izlenimini ortadan kaldırmaları gerekiyor. 'Biz sivil toplum örgütüyüz.

Burada hizmet alanındaki sınırlarımız belli' diyorsanız ve bu konuda samimiyseniz, devlet kurumlarındaki bu mücadele bir takım anlayışı içinde nedir? Bunu doğrusu size kimse izah edemez. Kimseye anlatamazsınız. Onun için bu çoğulcu yapı HSYK'da mutlaka korunmalıdır. Aksi takdirde Türkiye, çok farklı tartışmalara gebedir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.