Dünyanın Tavuğunu Kümesinde Topladı

Dünyanın Tavuğunu Kümesinde Topladı
Kütahya'da tavukçuluk yapan kişi, dünyanın birçok ülkesinden getiridiği süs tavuklarıyla oluşturduğu çiftlik, vatandaşların ilgisini çekiyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde tavukçuluk yapan bir kişi, dünyanın dört bir tarafından getirttiği süs tavukları, görüntüleriyle ilgi odağı oldu.

İlçede kendine tavuk çiftliği kuran Şevket Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı ülkelere ait süs tavuklarını bir araya getirerek "dünya tavukları kümesi" oluşturduğunu söyledi.

Bu işe yaklaşık 3 yıl önce hobi olarak başladığını belirten Yüksel, "Özellikle tavukları Çin, Almanya, Fransa, ABD, Güney Amerika, İngiltere, Hollanda, Doğu Asya ve Hindistan gibi ülkelerden getirttim. Hollanda'dan rahibe fizan, sarı fizan, Çin'den gri cochin ve habeş, İngiltere'den moderen game ve Almanya'dan da rhinelanders gibi tür isimlerine sahip tavuklar ile dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan çift ibikli ve diğer tavuklardan getirdim" diye konuştu.

Yüksel, bu işe 10 tavukla başladığını ama şimdi yaklaşık 250 anaç tavuk ile 200 civcive sahip olduğunu dile getirdi.

Civcivleri büyüyünce kümesini büyütme gereği hissettiğini ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:
"Şimdi tavuklarıma büyük bir titizlikle bakıyorum. Pazar günleri kümesin altını üstünü güzelce temizliyorum. Süs tavuğu yetiştirme işine ticari olarak bakmadım. Hayvan sayısını daha fazla artırmak da istemiyorum. Kümesimde tür sayısını artırmak, kafeslerimde de daha farklı süs tavuğu görmek istiyorum. Aynı türden tavuk sayım arttığı zaman da bunları diğer süs tavuklarıyla takas yapmayı düşünüyorum. Çok pahalı süs tavukları var. Onları da kümesime kazandırmak istiyorum. Elimdeki süs tavuklarının yumurtalarını 5 liradan satıyorum. Aydın'dan, Ağrı'dan, Erzurum'dan yumurta isteyenler var. Şartlardan dolayı ulaştıramıyorum. İlçemizde süs tavuğu ürettiğimi duyan hayvanseverler çocukları ile gelerek süs tavuklarını inceliyorlar. Çünkü çevremizde böyle bir yer bulunmuyor. Onlar da bu tavukları görebilmek için kümesimizi ziyaret ediyor ve ilgi gösteriyor."

Yüksel, normal sattığı tavukların fiyatlarının ise 25 ila 500 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.