Ona Kimse İnanmıyor! Ama..

Ona Kimse İnanmıyor! Ama..
Samsun'da yaşayan iki çocuk annesi Fatma Aynur Gökçek, Kıbrıs gazisi olduğuna insanları inandırmakta güçlük çekiyor.

Samsun'da yaşayan iki çocuk annesi (70), Kıbrıs gazisi olduğuna insanları inandırmakta güçlük çekiyor.

Gaziler Haftası kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören sonrası AA muhabirine Kıbrıs'ta görev aldığı günleri anlatan Gökçek, yaşadıkları zorluklara rağmen Kıbrıs'ta görev yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Samsun'daki askeri hastaneye 1965 yılında başhemşire olarak geldiğini, 1974 yılında ise Kıbrıs'a düzenlenen ikinci harekata katılarak 5 ay görev yaptığını kaydeden Gökçek, "Kıbrıs'taki ikinci harekata katıldım, 5 ay Kıbrıs'ta görev yaptım. Bu görevi yapmaktan çok büyük gurur duydum. Görevimiz icabı askeri ayırt etmedik, Kıbrıslı Rum hastalarımıza da baktık. Bu görevden çok büyük bir zevk aldım. Bugün yine aynı şey olsa ben aynı göreve gönüllü olarak giderim" dedi.

O gün yaşadıkları zorlukları anlatan ve duygulanan Gökçek, "Düşünebiliyor musunuz, çadır açarak, çadırlarda sağlık görevi verdik. İkinci çıkartma başladığı zaman Kıbrıs'a indiğimizde üç gün ameliyathanede yemek yemeden, bir bardak çay içmeden görev yaptık. Tabi bu zorluklarımız oldu ama hiçbir zaman bu zorluklarımızdan yılmadık. Severek, isteyerek yaptık görevimizi" diye konuştu.

"Bayandan gazi olur mu"

Gökçek, insanların "bayandan gazi olamayacağını" düşünerek bazen kendisine inanmadıklarını ifade ederek, başından geçen bir olayı şöyle anlattı:

"İnsanlar beni görünce biraz şaşırıyorlar. Benim çok başıma geldi. Gazi kartını vapurda otobüste gösterdiğim zaman görevli 'Hanımefendi bu seferlik binin ama eşiniz yanınızda yok' dedi. Ben kartı gösterip 'Bakın ilk yerde benim resmim var' dediğim zaman 'Yanlışlık yapılmıştır' diyorlar. Gazi olduğuma inandıramıyorum. İnsanlar sadece erkekten gazi olur zannediyor."

Yeni nesilden "saygı" bekliyor

Gökçek, hem yaşı gereği hem de gazi olması nedeniyle biraz daha saygı duyulmayı beklediğini vurgulayarak, "Saygı duyulmayı bekliyor insan. Ben bugün bir otobüse bindim. Şuramda rozetim var. Bana yer veren olmadı. Bırakın gaziliği, yaşım icabı bana yer verilmesi lazımdı ama bugün ona üzüldüm. Bugün buna daha çok içerledim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.